Verschil van inzicht leidt het meest tot conflict tussen werkgever en werknemer

  • 19-08-2013 door DAS

Uit onderzoek naar de arbeidsmoraal dat in opdracht van DAS werd uitgevoerd door onderzoeksbureau Motivaction, blijkt dat bijna een kwart van de werknemers een conflict met zijn huidige werkgever heeft gehad. Verschil van inzicht over de werkzaamheden of het werk leiden het meest tot een conflict tussen werknemer en werkgever.

Zo gaf 58% van de respondenten, die wel eens een conflict hebben gehad, aan dat dit veroorzaakt werd door een verschil van inzicht. 14% van de respondenten noemde ziekte als oorzaak van het conflict. Daarnaast werden ook zaken als vertrouwensbreuk, reorganisatie of een overtreding van de gedragsregels regelmatig genoemd. Ook blijft dat uitingen op social media steeds vaker leiden tot een conflict.

Olav Wagenaar, senior jurist bij DAS, lichtte dit toe vrijdag 16 augustus j.l. in het programma BNR ochtendspits. Luister hier naar het audiofragment.

Heb jij wel eens een conflict gehad met een werknemer? Waar ging dat conflict dan over? Wij zijn benieuwd naar jouw ervaringen, vul onze poll in op de BNR pagina van onze site.