Drie spraakmakende ontslagzaken in 2018

ontslag op staande voet

ontslag op staande voetEr gaat maar al te vaak een streep door het ontslag op staande voet, omdat werkgevers hun ontslagzaken niet op orde hebben. Vaak is de oorzaak dat ze niet de juiste formaliteiten handhaven. En dat verbaast mij nogal.

Met de komst van de Wet Werk en Zekerheid in 2015 werd een ontslag op staande voet nog moeilijker dan het al was. Toch handelen sommige werkgevers nog steeds in een opwelling. Emoties voeren de boventoon. Vaak is het boosheid die werkgevers de formaliteiten doen vergeten. De zaak strandt dan vaak alsnog bij de rechter. Dat kan soms leiden tot tienduizenden euro’s schade als gevolg.

Mislukt

Een bizar voorbeeld van een mislukt ontslag op staande voet afgelopen jaar deed zich voor bij een uitvaartonderneming. De ontslagen medewerker had het lichaam van zijn beste vriend, die zelfmoord had gepleegd, ’s avonds uit de koeling gehaald om afscheid te nemen zonder toestemming van de familie. De manager van de ontslagen medewerker kon niet bewijzen dat hij het bezoek had afgeraden. De rechter oordeelde dat het ontslag op staande voet een veel te zware straf was. De werkgever moest zijn werknemer 12.000 euro meegeven.

 Fouten maken

Een ander voorbeeld van afgelopen jaar is die van een medewerker die de telefoon opneemt bij een huisartsenpost. Zij lapte het protocol aan haar laars en kon vertrekken toen na een verkeerd oordeel een beller overleed. De vrouw kreeg in totaal 18.000 euro mee. Volgens de rechter had de huisartsenpost na eerdere incidenten moeten ingrijpen, maar liet de medewerker fouten maken.

Zondebok

Eén werknemer als zondebok aanwijzen als het hele bedrijf slecht gaat, is niet zo’n goed idee. Een telefonisch verkoopbedrijf verweet één medewerker dat zij mails zou hebben vervalst om eigen fouten te verbloemen. De werkgever kon niet aantonen wie wat had gedaan en wat daarvan de gevolgen waren.  Het telefonisch verkoopbedrijf moest diep in de buidel tasten. Zij moest een halve ton aan ontslagvergoeding betalen voor iemand die pas zes weken in dienst was.

Optelsom

Ontslag op staande voet is de zwaarste maatregel die je kunt nemen. Het heeft nogal wat gevolgen voor de ontslagen medewerker, bijvoorbeeld geen recht op een ww-uitkering. Daarom is de wet zeer strikt. Als werkgever moet je ’onverwijld’ laten weten dat je iemand ontslaat én waarom je dat doet. In 2020 wordt het ontslagrecht als het goed is iets soepeler. Maar de lat voor het kunnen geven van ontslag op staande voet zal ook na 2020 hoog blijven liggen.

Pascal Besselink, senior jurist arbeidsrecht

Heb jij vragen over ontslag op staande voet? Kijk dan op onze site voor meer informatie.