Kansen voor ‘insurtech’ door ervaring met samenwerking bij verzekeraars

Door
DAS
From POC to ROI – How to turn new technology into a commercial success

From POC to ROI – How to turn new technology into a commercial successDoor samenwerking met ‘insurtech’-partijen kunnen verzekeraars nog beter innovaties mogelijk maken. De jarenlange ervaring van verzekeraars met externe partijen op dit vlak is een belangrijk ingrediënt hiervoor. Dat was een van de conclusies tijdens de Insurtech Meetup op vrijdag 12 april. De bijeenkomst werd gehouden op het kantoor van juridisch dienstverlener DAS in Amsterdam.

Meer dan 75 professionals uit de online, technologie- en verzekeringssector waren afgekomen op ‘From POC to ROI – How to turn new technology into a commercial success’, de 3de editie van de Insurtech Meetup.

Introductie van een nieuwe toepassing of technologie is één ding, ervoor zorgen dat dit succesvol wordt opgepakt, is een tweede. Hoewel disruptie een soms magische status heeft, zagen de aanwezigen meer in samenwerking om innovaties echt mogelijk te maken. “Verzekeraars werken van oudsher al veel samen met andere organisaties ‘binnen de keten’. Dat is een goede eigenschap om ook innovaties uiteindelijk tot een succes te maken.”, aldus Silvia Onos, Manager Innovatie bij DAS en deelnemer aan de paneldiscussie. “Disruptie moet geen doel op zich zijn. Het gaat veel meer om het mogelijk maken van nieuwe toepassingen, producten en diensten.”.

Innovatie bij DAS

DAS wil klanten snel en laagdrempelig helpen met preventie en advies. Innovaties en nieuwe technologische mogelijkheden helpen ons daarbij. Ze maken DAS toegankelijker en helpen om bijvoorbeeld nieuwe serviceconcepten te ontwikkelen. We laten ons daarbij inspireren door goede voorbeelden uit de wereld om zich heen, waarbij DAS verder kijkt dan concurrenten doen. We toetsen onze ideeën bij klanten en partners. En we durven te proberen en iets in de praktijk te brengen, zonder dat we het eerst in beton gieten. Een van de resultaten van die aanpak is uitelkaar.nl , een online platform waarmee klanten een groot deel van hun scheiding zelf kunnen regelen.

Over Insurtech Amsterdam

Insurtech Amsterdam is een initiatief van een groep gelijkgestemde & innovatieve professionals, die zijn geïnteresseerd in nieuwe ideeën en innovaties in de verzekeringsbranche. Enkele keren per jaar organiseert Insurtech Amsterdam meetups waar experts en professionals elkaar ontmoeten. DAS en ook het Verbond van Verzekeraars ondersteunen het initiatief en ook #insurtech inspanningen in het algemeen.