Laveloos op het werk: terecht ontslag op staande voet?

ontslag op staande voet

ontslag op staande voetEen werknemer per direct de laan uitsturen, omdat ie laveloos op zijn werk verschijnt. Terecht ontslag op staande voet? In dit geval niet. Recent sprak het Gerechtshof in Amsterdam zich uit in een zaak waarbij een werknemer ontslag op staande voet kreeg, omdat hij laveloos op zijn werk verscheen, nadat hij eerder al eens een waarschuwing daarvoor had gekregen. Het ontslag hield, uiteindelijk, na ruim twee en half jaar procederen, geen stand. De werkgever had namelijk verzuimd haar eigen alcoholbeleid toe te passen.

Alcoholverslaving

Een rechter zal, voordat hij tot een beslissing komt, alle omstandigheden die van belang zijn in zijn overwegingen meenemen. Wanneer een medewerker bijvoorbeeld aan een alcoholverslaving lijdt dan is dat een ziekte en kan er sprake zijn van arbeidsongeschiktheid. Als werkgever ben je dan verplicht een heel ander pad te volgen.

Formaliteiten

Voor werkgevers is het belangrijk dat zij de juiste formaliteiten volgen als zij een ontslag op staande voet geven. Dat gaat maar al te vaak mis en dan word je soms gedwongen een medewerker gewoon weer in dienst te nemen of flink in de buidel te tasten. Dat geldt ook voor de hierboven beschreven zaak. Als werkgever doe je er goed aan om een  alcoholbeleid op te stellen en daarin regels op te nemen over het gebruik van alcohol en procedures over het signaleren en behandelen van werknemers met een alcoholprobleem. Dat geldt overigens ook voor andere verslavingen zoals gokken en internetten. Maar daar blijft het dan niet bij. Die regels zul je dan ook daadwerkelijk moeten toepassen.

Pascal Besselink , senior jurist arbeidsrecht

Wil je meer weten over ontslag op staande voet? Op onze site vind je meer informatie.