Negatief bericht op social media vaak reden voor ontslag

Door
DAS
ontlsag
Klagen over de baas of collega’s? Dat kun je beter niet op social media doen. Een bericht op Facebook of Twitter kan tot ontslag op staande voet leiden.

Social media en de werkvloer lijkt geen goede combinatie. Posts of tweets leiden geregeld tot geschillen tussen werkgevers en personeel. Ontslag op staande voet vanwege een bericht op social media is geen uitzondering meer. Denk dus goed na over elk bericht, want de baas leest mee.

“Lekker bedrijf zijn wij”

Het is goed voor te stellen dat werkgevers niet blij zijn met bepaalde berichten op social media. De meest voor de hand liggende zijn de berichten waarin een werknemer zich negatief uitlaat over het bedrijf. Dat overkwam een medewerkster van een supermarkt. Zij liet via Facebook weten dat ze elke dag het oude vlees vooraan in de schappen moest leggen. Ze voegde daaraan toe: “Lekker bedrijf zijn wij.” Voor haar baas was dat genoeg reden om haar op straat te zetten.

Valse ziekmelding

Bij juridisch dienstverlener DAS ligt in zo’n 10% van de zaken over ontslag op staande voet de oorzaak bij een bericht op social media. Daarbij gaat het lang niet altijd om medewerkers die een negatief bericht over hun baas delen. Zo plaatste iemand na een ziekmelding bij haar werkgever een update op Facebook: “Ik heb me net ziek gemeld. Nu lekker shoppen met mijn moeder in Amsterdam.” Haar werkgever reageerde daarop: “Je mag zo lang als je wilt in Amsterdam blijven. Wij hoeven je namelijk niet meer terug te zien.”

Ook de baas volgt social media

Veel werknemers realiseren zich niet dat hun berichten niet alleen door vrienden gelezen worden. Soms kan de werkgever ook meelezen, omdat hij een vriend is op Facebook of de berichten openbaar of deelbaar zijn. Veel werkgevers stellen regels op voor het gebruik van social media. “Steeds meer bedrijven hebben een internetprotocol,” zegt Suzanne Mollee, jurist arbeidsrecht bij DAS. “Dat zijn de spelregels voor het gebruik van social media. Iedere werknemer moet die lezen, zodat ze weten wat toegestaan is.”