Vuurwerk: na een knal werd het stil

Door
vuurwerk

vuurwerkVerwondingen of schade tijdens de jaarwisseling. Daar wil je natuurlijk liever niet aan denken. Toch gebeuren er jaarlijks veel ongelukken. Vanuit mijn praktijk weet ik hoe erg het mis kan gaan. Ik vergeet bijvoorbeeld het verhaal van een klant van mij, *Joris, nooit meer.

Harde knal

Zijn leven kreeg met Oud en Nieuw een heel andere wending. Joris staat buiten om na 00:00 zijn buren gelukkig Nieuwjaar te wensen. De buurman tegenover zijn huis staat vuurwerk af te steken. Prachtig om te zien. Maar dan valt de pot met vuurpijlen om en ze schieten alle kanten op. Een van de pijlen komt vlak naast het oor van Joris tot ontploffing. Een vreselijk harde knal. Dan is alles stil. Hij hoort helemaal niets meer.

Blijvend gehoorverlies

Joris houdt er blijvend gehoorverlies en vreselijke oorsuizingen aan over. Dat heeft enorme gevolgen voor zijn dagelijkse leven. Hij kan namelijk zijn werk niet meer uitvoeren en is volledig arbeidsongeschikt geraakt. Hij zal in het vervolg afhankelijk zijn van een WIA-uitkering. Dat betekent voor Joris een doorlopend verlies van inkomsten.

Schade

Ik heb de overbuurman van Joris aansprakelijk gesteld voor de schade die Joris leed, lijdt en zal gaan lijden. De verzekeraar van de overbuurman heeft de aansprakelijkheid erkend. Aan de hand van een medische expertise is vastgesteld dat de knal van de vuurpijl het letsel heeft veroorzaakt. Ik vorder alle kosten die Joris door het opgelopen letsel heeft gemaakt en nog moet maken. Ook vorder ik een vergoeding van het verlies van inkomsten en smartengeld. Helaas kan ik verder niets meer voor Joris doen. Zijn gehoor kan ik hem niet teruggeven.

Judith Pol, jurist Zorg & Letsel

*naam is gefingeerd

Hier lees je nog een praktijkverhaal over vuurwerk afsteken en letsel.

Heb je letsel opgelopen door een ongeval? Wij kunnen kosteloos helpen je schade te verhalen. Op onze site vind je meer informatie.