Aan­ne­mer ru­ï­neert droom­bad­ka­mer

 

Een verschrikkelijke puinzooi was het. Ik ben zelf bij mijn cliënten Hans en Gerard langsgegaan om een kijkje te nemen in hun gerenoveerde badkamer. Het was om te janken. Hun badkamer was niet gerenoveerd, maar geruïneerd.

Anke 

Niets deed het, niets was netjes afgewerkt en ze moesten zich wassen in de keuken. De aannemer was zich van geen kwaad bewust. Hij had niet alleen prutswerk afgeleverd, maar toonde totaal geen inzicht van zaken. Laat staan dat hij begrip had voor de hoogoplopende emoties van Hans en Gerard. Het geld dat ze in die felbegeerde renovatie hadden gestoken, had een grote emotionele waarde.

 

Hart onder de riem

Niet zo gek dat ze er het bijltje bij neer wilden gooien. Maar tegelijkertijd was dat nergens voor nodig. Ik heb bij Hans en Gerard thuis de zaak besproken en ze een hart onder de riem gestoken. Die aannemer moest voelen dat het meer dan menens was. Juridisch hadden we alle gelijk van de wereld, want we konden alle gebreken keihard aantonen.

 

Netjes afgewerkt

Ik maakte een plan van aanpak en stelde de aannemer in gebreke. Hij moest binnen een gestelde termijn de badkamer herstellen. Dat deed hij niet. Ook niet na ettelijke telefoontjes, mails en brieven. Pas bij de rechter en na het leggen van conservatoir beslag hebben we hem zover gekregen dat hij betaalde. Inmiddels heeft een ander klusbedrijf de badkamer netjes afgewerkt. Hans en Gerard kunnen zich nu dus volledig onderdompelen in het weldadige sop van hun opgefriste badkamer.

Aan de slag met een flinke verbouwing in huis? Download onze gratis informatiegids om een domper te voorkomen.

 

Dit verhaal is echt gebeurd: om privacyredenen hebben we de naam van de klant gefingeerd.