Agres­sie­ve hond bijt chi­hua­hua dood voor ogen van baas­je

Josje liep nietsvermoedend met haar chihuahua in het uitlaatgebied, toen ze werd verrast door een agressieve hond. Die greep haar geliefde chihuahua en zette zijn tanden erin. Voor Josjes ogen werd haar hondje ernstig toegetakeld.

Anke 

Huilend en schreeuwend holde Josje naar haar chihuahua die roerloos en onder het bloed op de grond lag. De eigenaar van de andere hond bood zijn excuses aan en had zijn hond inmiddels aangelijnd. Josje was compleet in shock.

 

Operatie

Omstanders die het zagen gebeuren, belden de dierenambulance. Gelukkig waren die snel ter plaatse. De chihuahua van Josje moest geopereerd worden. Er was een oor afgebeten en haar hondje had letsel aan het hoofd en haar nek. Helaas kon de operatie haar hondje niet redden.

Muilkorft

Josje maakte veel kosten om haar hondje te laten opereren. Ook moest ze de crematie betalen. Deze kosten wilde ze natuurlijk vergoed hebben. Zeer ontdaan nam Josje daarom met mij contact op. Ik stelde de eigenaar van de andere hond aansprakelijk. Die liet pas na lang aandringen wat van zich horen. Hij was bang dat hij een verbod kreeg om zijn hond te mogen houden. De eigenaar heeft uiteindelijk van de wijkagent een officiële waarschuwing gekregen. Hij mocht zijn hond houden, maar die moet nu wel verplicht een muilkorf dragen. Gelukkig had hij een aansprakelijkheidsverzekering en kon ik het verder met zijn verzekeraar afhandelen.

 

1500 euro

Ik vorderde de kosten van de crematie en de dierenarts. Alle kosten – in totaal 1500 euro – zijn vergoed. Ik kon helaas het verdriet om haar hondje niet wegnemen, maar wel kon ik haar pijn een beetje verzachten door haar zorgen weg te nemen. Ik vorderde de kosten van de crematie en de dierenarts. Alle kosten – in totaal 1500 euro – zijn vergoed. Ik kon helaas het verdriet om haar hondje niet wegnemen, maar wel kon ik haar pijn een beetje verzachten door haar zorgen weg te nemen.


Nieuwe pup

Inmiddels heeft Josje een nieuwe pup waar ze heel blij mee is. De kosten van de aanschaf van haar nieuwe pup heb ik ook gevorderd bij de verzekeraar van de tegenpartij. Na lang aandringen betaalde de verzekeraar ook een groot deel van deze kosten. Een zachte troost voor alle wonden.