De schrik zat er nog goed in bij Theo. Het leek of hij rechtdoor kon rijden, maar voordat hij het wist lag hij met auto en al in het water. De brandweer en politie redden hem uit zijn benarde positie. Met knikkende knieën stond hij weer aan de kant. Zijn auto was total loss.

Gelukkig kwam Theo er ongedeerd uit, maar hij begreep er niks van. Hij was over een landweggetje iets omhoog gereden. Het leek alsof de weg zich voortzette. Maar dat bleek een weg aan de overkant van het water te zijn. ‘Het is gezichtsbedrog en levensgevaarlijk’, gaf Theo aan. Hij wilde dat de gemeente er iets aan zou doen. En hij wilde zijn schade vergoed hebben.
Gevaarlijk punt
Na zijn verhaal gehoord te hebben wilde mijn collega de situatie weleens met eigen ogen zien. Was het echt zo’n gevaarlijk punt? Samen met Theo legde ze de route af. En ze begreep heel goed wat Theo bedoelde met gezichtsbedrog, vertelde toen ze terugkwam. Bij het omhoog rijden kon je op een bepaald punt het water écht niet zien en leek het inderdaad of de weg doorliep.
Maatregelen
Mijn collega wees de gemeente op de gevaarlijke situatie. Ze stuurde foto’s en vroeg om een schadevergoeding. Waarom hadden ze geen maatregelen getroffen om voor het gevaar te waarschuwen? De gemeente wilde helemaal niets en gaf aan dat daar nooit eerder iemand te water was geraakt. Zo gevaarlijk was het dus niet.
Nat pak
Na lang aandringen was de gemeente bereid om de schade van Theo voor de helft te vergoeden. Maar zonder enige erkenning van schuld. Meer zat er niet in voor Theo. Hij zal voortaan beter uitkijken om een nat pak te voorkomen. En anderen voor die gevaarlijke verkeerssituatie waarschuwen. Dat vooral.
Schade of letsel door een verkeersongeval? Download onze gratis informatiegids vol handige tips en informatie.
Dit verhaal is echt gebeurd: om privacyredenen hebben we de naam van de klant gefingeerd.