Waarom precies wordt Anita niet duidelijk. Maar dát ze niet meer welkom is bij de groothandel waar ze al jarenlang werkt, is zonneklaar. En dat valt rauw op haar dak tijdens de burn-out die Anita tijdelijk aan huis bindt.
Al vanaf haar zestiende werkt Anita bij deze werkgever. Door hard te werken heeft ze zich opgewerkt naar een mooie functie op het hoofdkantoor. Nu ze een burn-out heeft moet ze noodgedwongen even rustig aan doen. Haar werkgever gunt haar die tijd niet en doet er alles aan om Anita te ontslaan. Maar daar heeft hij helemaal geen gegronde reden voor. Dus weigert Anita terecht het ontslagvoorstel van haar baas. Ze gaat gedwongen een verbetertraject in, vastbesloten om terug te komen op haar vertrouwde plek.
Alleenstaand
Op dat moment neemt een collega de zaak van Anita in behandeling. Een goede timing, zo blijkt. Als het verbetertraject is afgerond is de situatie namelijk ongewijzigd. De groothandel wil Anita nog steeds onterecht de deur wijzen. Ondanks haar gezondheid blijft Anita bereid om te vechten voor haar baan. Maar de manier waarop ze behandeld wordt doet haar zichtbaar erg veel. Als alleenstaande heeft ze thuis geen partner bij wie ze haar verhaal kwijt kan. Dus zorgt mijn collega voor de hoognodige steun.
Rug recht
In de onderhandeling met de werkgever van Anita houden we natuurlijk onze poot stijf. Dus komt het tot een ontbindingsprocedure bij de kantonrechter. Die wijst Anita een bevredigende vergoeding toe. Maar eigenlijk is ze vooral blij met mijn collega. Die heeft het gebrek aan respect en waardering van Anita’s werkgever gecompenseerd. De bedankbrief van Anita is hartverwarmend: ‘Je hebt een vervelende situatie minder vervelend gemaakt en veel zorgen weggenomen.’ Anita had even iemand nodig die de rug recht hield en achter wie ze zich kon verschuilen.
Dreigt ontslag? Bekijk de gratis tips en informatie en ontdek binnen tien minuten of je recht het op een ontslagvergoeding.
Dit verhaal is echt gebeurd: om privacyredenen hebben we de naam van de klant gefingeerd.