Bu­ren dwars­bo­men bouw droom­huis

 

Droomhuis

Haar opgedroogde tranen waren nog te zien op de brieven. Magda had een stuk grond gekocht om een huis te laten bouwen. Haar aanstaande buren maakten daar bezwaar tegen, terwijl ze dat met de bouwplannen van andere nieuwe buren niet deden. Je voelde meteen dat er meer achter zat. De relatief simpele bezwaarprocedure groeide al snel uit tot een juridisch steekspel waarin alle registers werden opengetrokken.  


Eva

De vergunningaanvraag werd voor Magda een emotionele achtbaan. De ene week kregen we lieve brieven van haar, de volgende week deugde niets van wat we deden. Dat liet mijn collega die voor haar werkte natuurlijk niet onberoerd. Toch bleef hij vechten voor Magda. Hij had echt met haar te doen en wist dat we uiteindelijk zouden winnen. Het moest wel op een andere manier

Grote verrassing
Gedurende de zaak bouwde mijn collega een goede band op met de dochter van Magda. Gezamenlijk besloten ze dat ze de procedure samen zouden voeren. Voor de familie was dat ook een stuk draaglijker. Na een lange adem van vijf jaar werd de aanvraag eindelijk definitief goedgekeurd. De bezwaren van de buren sneden geen hout. Door daarop te blijven wijzen, werden de bezwaren bij alle instanties afgekeurd. De bouw kon beginnen. Tot zijn grote verrassing kreeg mijn collega een foto van een betonnen vloer met zijn naam erin geschreven. Een prachtig compliment.

Housewarming
Inmiddels is het huis af. En we hebben nog steeds contact met Magda en haar dochter. De datum van de housewarming is zelfs met mijn collega afgestemd. Hij mocht van Magda niet ontbreken.

Ook aan de slag met het bouwen of verbouwen van een huis? Download onze gratis informatiegids en lees hoe je het goed regelt. Ook met je buren.

 

Dit verhaal is echt gebeurd: om privacyredenen hebben we de naam van de klant gefingeerd.