Collega’s be­zor­gen ge­plaag­de werk­ne­mer ro­de oor­tjes

Op de werkvloer van Harolds metaalbedrijf worden veel grappen uitgehaald. Mannen onder elkaar is de bedrijfscultuur. Een nieuwe medewerker was er niet van gediend.

Harold had via het UWV Peter* aangenomen als medewerker. Tijdens het uitvoeren van slijpwerkzaamheden moeten de werknemers geluidsbescherming gebruiken voor hun oren. Als grap hebben een aantal werknemers de geluidsbescherming van Peter ingesmeerd met kleurstof, waardoor hij rode gekleurde oren had. De nieuwe werknemer kon dit niet waarderen en voelde zich gepest op de werkvloer.
 
Waarschuwing
Harold meldde zich bij mijn collega, omdat het akkefietje nogal uit de hand liep. Peter had hem erop aangesproken dat hij actie moest ondernemen en de betrokken werknemers een waarschuwing moest geven.

Niet gepast
Mijn collega wees Harold erop dat het belangrijk is dat hij zorgdraagt voor een veilige werkomgeving en een prettige werksfeer. Zij adviseerde hem in gesprek te treden met de werknemers, omdat de specifieke collega klaarblijkelijk niet van grapjes gediend was. Dat heeft hij gedaan. De rust op de werkvloer keerde terug, maar Peter bleef vervolgens ziek thuis. Hij voelde zich niet passen in de bedrijfscultuur. Voor beiden was het beter om het dienstverband te beëindigen. Mijn collega hielp Harold om tot een regeling te komen met de geplaagde werknemer. En Harold? Die houdt tegenwoordig beter zicht op de grappen en grollen op zijn werkvloer.

Heb jij een conflict met een medewerker of een ander probleem op de werkvloer? Deze gratis DAS gidsen voor ondernemers bieden praktische handvatten om je verder te helpen. Vind hier alle gidsen.

 

Dit verhaal is echt gebeurd: om privacyredenen hebben we de naam van de klant gefingeerd.