Dag­je uit met klein­zoon strandt in vang­rail

 

Lekker een dagje naar de dierentuin met onze kleinzoon, dachten opa en oma Pronk. Maar wanneer opa een vrachtwagen wil passeren, gaat het mis. Hun auto slaat over de kop en belandt in de vangrail.
Arthur

Het gebeurde voor opa er erg in had: als de auto achter de vrachtwagen ineens óók de linkerbaan op schiet, weet hij de auto ternauwernood te ontwijken en slaat over de kop. Aangedaan en lichtgewond kan opa uit de auto kruipen. Meteen kijkt hij hoe oma en kleinzoon eraan toe zijn. Gelukkig blijken zij ook nagenoeg ongedeerd.

Emoties op papier
De volgende dag neemt opa contact op met een van mijn collega’s; hij wil graag de schade aan zijn auto vergoed zien. Alleen heeft hij, door alle commotie van het ongeluk, het kenteken van de andere auto niet kunnen lezen. Die partij kunnen we dus niet aanspreken voor de schade. In plaats daarvan kloppen we aan bij het Waarborgfonds Motorverkeer. Het fonds stelt echter dat opa er niet alles aan heeft gedaan om het kenteken van de wederpartij te achterhalen en wil om die reden de autoschade niet vergoeden. Hierop belt mijn collega opa Pronk met de vraag om alles op papier te zetten. Wat er precies is gebeurd en wat hij daarbij dacht en voelde.

Doodgeschrokken
Opa stuurt ons een emotionele brief, waarin hij het ongeluk nogmaals de revue laat passeren. Mijn collega legt het Waarborgfonds uit dat opa direct na het ongeval maar één prioriteit had: controleren hoe zijn vrouw en kleinzoon eraan toe waren. Logisch, oordeelt mijn collega. Zeker als je zelf nog niet van de schrik bekomen bent. Het Waarborgfonds kan zich vinden in die argumenten en vergoedt de autoschade alsnog.

Zegen
Mijn collega een lieve brief van meneer Pronk, waarin hij hem zegent. Ook schrijft hij dat hij van het geld een andere auto heeft gekocht én dat ze een paar weken later alsnog met hun kleinzoon naar de dierentuin zijn gegaan. Met de trein

Ook schade na een ongeval? Download onze gratis informatiegids en weet waarop je moet letten

 

Een onbekende veroorzaakt schade aan jouw auto. Heb jij dan recht op een schadevergoeding? Wij vroegen het autorijdend Nederland en zochten uit hoe het zit.


 

Dit verhaal is echt gebeurd: om privacyredenen hebben we de naam van de klant gefingeerd.