Ge­meen­te laat zwem­ta­lent val­len na mis­luk­te re­cord­po­ging

Al twee jaar zwemt Olaf* elk weekend met zijn zoon Mike* in het plaatselijke zwemparadijs. Mike vindt het leuk om iedere keer zijn record onderwater zwemmen te verbeteren en oefent daar elke week op. Ook nu weer. Totdat hij bloedend boven water komt.

 

Arthur 

Olaf krijgt de schrik van zijn leven. Zijn zoon wordt afgevoerd naar het ziekenhuis. Gelukkig blijkt de hoofdwond mee te vallen. Wel heeft Mike een gebroken pols en een hersenschudding. Vader Marcel is woedend op het zwembad. Dit had nooit mogen gebeuren.

 

Diepte verminderd

Wat blijkt? De diepte van het zwembad is slechts 1,20 meter in plaats van de gebruikelijke twee meter. Olaf stelt de gemeente aansprakelijk, omdat zij het zwembad exploiteert. De aansprakelijkheidsverzekeraar van de gemeente informeert naar de toestand van Mike, maar wijst alle aansprakelijkheid af. Mike had kunnen zien dat de diepte was teruggebracht tot 1,20 meter.

Kwader

Olaf wordt nóg kwader en meldt de zaak bij mij. Ik begrijp zijn woede wel. Mike zwemt al twee jaar in het zwembad van twee meter diep. Er is op geen enkele manier gewaarschuwd voor de verminderde diepte. De verzekeraar van de gemeente staat zwak en dat ziet zij zelf ook in: de aansprakelijkheid wordt erkend. Het is een langdurige kwestie om de letselschade en de gevolgen voor Mike vast te stellen, maar Olaf is al zeer verheugd dat hij zijn gelijk gehaald heeft. En Mike? Die gaat werken aan een nieuw record.