Gla­zen wand ver­brij­zelt droom pi­a­no­do­cen­te

 

Pianotoetsen

De glazen wand was door de schaarse verlichting in de parkeergarage slecht zichtbaar. Ook had de wand geen stickers die naar de juiste uitgang verwezen. En zo kon het dat Wilma er vol tegenaan liep. Een klap met grote gevolgen voor de pianodocente in spe. 

Arthur

Wilma hield er niet alleen een gebroken neus, een hersenschudding en gehoorbeperkingen aan over. Ook haar droom viel in duigen. Wilma stond op het punt om haar driejarige Bachelor of Music-opleiding tot pianodocente af te ronden. Maar dat diploma en die carrière kon ze op haar buik schrijven.

10 euro
Een dubbele klap voor iemand die gewend was veertig uur per week achter de piano te zitten. Natuurlijk moesten we onze aandacht richten op de garage-eigenaar en de garage-exploitant. Zij waren tenslotte aansprakelijk voor de slechte zichtbaarheid van de glazen wand. De exploitant dacht de kwestie af te kunnen doen met een mooi boeket bloemen en een vergoeding van de parkeerkosten van tien euro.

Flinke discussie
Zo simpel en goedkoop was het natuurlijk niet. Ik stuurde hen meerdere aangetekende brieven, aanvankelijk zonder resultaat. Maar na een flinke discussie krijgt Wilma toch de uitkomst waar ze op hoopte. De verzekeraar erkende de aansprakelijkheid van de garage voor het ongeval. We konden de kosten gaan verhalen.

Gehele situatie
Wilma moest haar opleiding staken en liep hierdoor veel inkomsten mis. Haar hele situatie werd in ogenschouw genomen bij het bepalen van de schadevergoeding. We sleepten een acceptabele vergoeding uit het vuur. En Wilma kon er vrede mee hebben. Ze probeert weer langzaamaan piano te spelen.

Als je arbeidsongeschikt raakt door toedoen van een ander, heb je dat recht op een schadevergoeding? We vroegen de mening van werkend Nederland en zochten uit hoe het nou precies zit.

 

Dit verhaal is echt gebeurd: om privacyredenen hebben we de naam van de klant gefingeerd.