Kap­ster kapt met baas die gluurt op toi­let

 

camera

Onthutst, boos en vol ongeloof deed Simone haar verhaal. Zij werkte in een kapsalon en maakte nietsvermoedend gebruik van het personeelstoilet. Tot haar grote schrik zag zij een camera in het mandje met handdoekjes liggen. Gericht op het toilet... 

Anke

Eerlijk gezegd kon ik het bijna niet geloven toen mijn collega over deze zaak vertelde. Simone schrok ook toen ze ‘m zag liggen, maar besloot na enige twijfel de camera mee te nemen. Haar baas zag dat; de camera was namelijk aangesloten op de televisie in het naastgelegen woonhuis. Hij had zo zijn eigen redenen voor het cameratoezicht. Hij wilde weten wie verantwoordelijk was voor dat toilet dat telkens weer smerig was. Van enige seksuele bedoelingen was volgens hem geen sprake. Simone had zo haar bedenkingen.

Ongeoorloofd
Simone wilde niet meer voor de kapsalon werken. Groot gelijk. Na een goed gesprek met mijn collega stelde zij de kapper aansprakelijk voor een ‘ongeoorloofde inbreuk op de privacy’ en verzocht het dienstverband van Simone te beëindigen. Mijn collega drong aan op een aanzienlijke ontslagvergoeding. De meeste andere kapsters deden precies hetzelfde.

Strafrechtelijk aangepakt
Haar baas wilde niet meewerken. Hij gaf aan failliet te gaan als hij aan alle financiële eisen zou moeten voldoen. Uiteindelijk konden wij dan toch een regeling met hem treffen waar Simone blij mee was. Ook is hij strafrechtelijk aangepakt. Dat vond ze minstens zo belangrijk. Een toilet is tenslotte geen werkplek en de privacy van het personeel moet altijd vooropstaan.

Overweeg jij ook je baan op te zeggen? Download onze gratis informatiegids vol handige tips en informatie.

 

Dit verhaal is echt gebeurd: om privacyredenen hebben we de naam van de klant gefingeerd.