Kir­sten heeft een aard­ap­pel­tje met haar werk­ge­ver te schil­len

 

Aardappeltje 

Teleurgesteld was ze én boos. Met overslaande stem vertelde Kirsten haar verhaal. Eerst dwingt haar baas haar meer te gaan werken, daarna wordt ze beschuldigd van diefstal. Het moet niet gekker worden. 

Anke

Kirsten is al vijftien jaar schoonmaakster bij een bedrijf voor de verwerking van aardappelen. Altijd heeft ze hard gewerkt. En overwerk en ‘vieze’ klussen pakte ze aan zonder morren. Wel is ze gedeeltelijk arbeidsongeschikt en kan daardoor niet al haar werkzaamheden verrichten. Maar nooit heeft ze commentaar op haar functioneren gehad. En nu dit! Haar werkgever dwingt haar om méér te gaan werken. Hij zegt dat hij Kirsten voor honderd procent uitbetaalt, terwijl zij maar voor vijftig procent presteert.

Aardappelen gestolen
Dat argument horen we vaker. Veel werknemers zoeken net als Kirsten hulp bij ons omdat hun werkgever het dienstverband wil beëindigen. Vaak ligt de oorzaak in een enorme afname van werk. En dan hebben werknemers tijdens ziekte ook nog eens ontslagbescherming. De werkgever van Kirsten is ook niet voor één gat te vangen. Hij ontslaat haar op staande voet, omdat zij een zak aardappelen gestolen zou hebben. Er zijn zelfs videobeelden van, beweert hij; Kirsten ontkent de diefstal. Ze wil de beelden zien, maar haar werkgever weigert die prijs te geven.

Korte metten
Er zit niets anders op dan via de rechter doorbetaling van het loon te vorderen. De video wordt tijdens de zitting getoond. Je ziet Kirsten heen en weer lopen, maar er is niets te zien wat ook maar lijkt op diefstal. De rechter maakt korte metten met het ontslag op staande voet. Kirsten is gewoon weer in dienst bij haar werkgever.

 

Dreigt ontslag door onenigheid met je werkgever? Download onze gratis informatiegids vol handige tips en informatie.

 

Dit verhaal is echt gebeurd: om privacyredenen hebben we de naam van de klant gefingeerd.