Kwaad op straat na 'ver­schil van in­zicht'

 

steen

En dan staat Jerry zonder enige aanleiding op straat, na acht productieve jaren bij een supermarkt. Het zou gaan om een ‘verschil van inzicht omtrent leidinggeven’. Jerry is in alle staten, totaal uit het veld geslagen.

Eva
Mijn collega die deze zaak behandelde, kan zich dat goed voorstellen. Jerry heeft in die acht jaar juist helemaal geen kritiek op zijn manier van leidinggeven gekregen. Sterker nog, zijn stijl werd juist geprezen en onderstreept door goede functioneringsgesprekken en verschillende uitdagende projecten.

Stevige onderhandeling
Het is duidelijk dat Jerry zich in de maling genomen voelt. Hij vraagt mijn collega om zijn rechtspositie te bepalen. Zij heeft intensief contact met hem en informeert hem over de mogelijkheden en risico’s van zijn benarde positie. Samen werken ze aan een pittige brief voor zijn werkgever. Die leidt tot een stevige onderhandeling, maar uiteindelijk kunnen ze een regeling treffen met een aanvaardbare vergoeding. Jerry is er tevreden mee.

Onrechtvaardige situatie
Natuurlijk is het voor Jerry moeilijk te verteren geweest dat hij in zo’n onrechtvaardige situatie terechtkwam, waarbij hij ook nog eens zijn baan kwijtraakte. Maar gelukkig is Jerry positief ingesteld en ziet hij zijn toekomst zonnig in. De overeenkomst met zijn voormalige werkgever ziet hij dan ook als een nieuw begin. ‘Ik genoot van je felheid en had het gevoel dat er echt iemand voor mijn belangen streed’, mailt hij mijn collega na afloop dankbaar terug.

Maak jij je ook zorgen over je baan? Download onze gratis informatiegids vol handige tips en informatie


Dit verhaal is echt gebeurd: om privacyredenen hebben we de naam van de klant gefingeerd.