Lucht­vaart­maat­schap­pij voor de rech­ter na slo­pen­de ver­tra­ging

 

Belazerd. Zo voelde Eelco zich nadat hij en zijn vijf reisgenoten na hun vakantie aan de Rode Zee negen uur vertraging opliepen. Volgens de luchtvaartmaatschappij moesten ze niet zeuren.

 Anke

Op basis van recente Europese jurisprudentie hadden Eelco en zijn reisgenoten recht op een maximale vergoeding van 600 euro per persoon. Maar de luchtvaartmaatschappij dacht daar anders over. Eelco’s frustratie werd alleen maar groter toen de luchtvaartmaatschappij geen oren leek te hebben naar zijn verhaal. Zijn verzoek om een terechte vergoeding werd botweg genegeerd.

Geen gehoor

Hij meldde zijn zaak bij DAS en ik nam het juridisch van hem over. Twee keer heb ik de luchtvaartmaatschappij gesommeerd om de schadevergoeding van 600 euro per persoon te betalen. Daarop kwam tot twee keer toe geen enkele reactie. Toen ook de betaling uitbleef, heb ik ze voor de rechter gedaagd. En ook hij vond dat er geen enkele grond was om de maximale vergoeding niet uit te betalen.

 

Verlossende uitspraak
Het was een tijdrovende procedure: anderhalf jaar hebben we moeten wachten op de verlossende uitspraak van de rechter. Die oordeelde ook dat er geen enkele grond was om de maximale vergoeding niet uit te betalen. Dit natuurlijk tot grote blijdschap van Eelco en zijn reisgezellen. En daar doe ik het toch voor. Met de vergoeding op zak kunnen zij weer nieuwe reisplannen gaan maken.

Ook een vertraagde vlucht of een ander conflict over reizen of in het verkeer? Download onze gratis voorbeelddocumenten.

Als je vlucht vertraagd is, heb je dan recht op een vergoeding? En waar heb je dan recht op? We vroegen de mening van vakantievierend Nederland en zochten uit hoe het nou precies zit.

Dit verhaal is echt gebeurd: om privacyredenen hebben we de naam van de klant gefingeerd.