Val­se va­kan­tie­be­lof­tes ma­ken all-inclu­si­ve tot ramp

 

Na een jaar hard werken was Leen toe aan vakantie. Hij boekte via reisbureau Pico een all-inclusive naar Turkije, die werd uitgevoerd door touroperator Bella. Lekker luxe, dacht Leen, maar hij kwam bedrogen uit. De reisfolder had hem een compleet andere vakantie voorgespiegeld.

Arthur 

Het begon al tijdens de heenvlucht, toen er een onverwachte tussenstop werd gemaakt in Eindhoven. Eenmaal aangekomen in Turkije, bleek het geboekte hotel nog in aanbouw, waren er twee in plaats van vier restaurants en kon je er alleen eten wat de pot schafte: onbekende Turkse en Russische gerechten. Die ook nog eens koud werden geserveerd. Verder kende het complex niet dertien, maar vier bars, geen roomservice en geen animatie. Terwijl hem dat wél beloofd was.

 

Niet thuis

Leen heeft direct bij de host geklaagd, maar die gaf niet thuis. Ook het reisbureau dat hij vervolgens belde om verhaal te halen, liet het afweten. Bij thuiskomst diende Leen een schriftelijke klacht in bij zowel Pico als bij Bella. Beide organisaties wezen zijn klacht af. Bovendien bleek touroperator niet aangesloten bij een beroepsorganisatie, zodat Leen zijn klacht niet bij de Geschillencommissie Reizen kon neerleggen.

Belachelijk aanbod

Mijn collega die deze zaak behandelde, diende de klacht nogmaals in namens DAS. Beide bedrijven wezen beschuldigend naar elkaar. Verder dan een belachelijk aanbod van 170 euro kwam het niet. We gingen naar de rechter. Die was er snel klaar mee: Bella moest de reissom terugbetalen, was verantwoordelijk voor de telefoon- en taxikosten én kreeg een boete van 500 euro voor gederfd vakantiegenot. In totaal werd bijna 2.200 euro teruggestort op Leens rekening. Genoeg voor een volgende vakantie. Maar dan wel een geslaagde.


Ook een domper op je vakantiebestemming of een ander conflict op reis of in het verkeer? Download onze gratis voorbeelddocumenten.