Vol op de rem voor on­be­trouw­ba­re au­to­han­de­laar

 

Aanmaningen

Alexander heeft een goedlopend autoleasebedrijf. Hij heeft een leaseauto verkocht aan een keurig ogende handelaar. Maar na de levering blijkt deze autohandelaar helemaal niet zo keurig te zijn. Hij schrijft de auto namelijk niet over op zijn naam én verzekert die ook niet. Het leasebedrijf van Alexander ontvangt dan ook diverse boetes voor het onverzekerd rondrijden.

Anke
De autohandelaar reageert niet op de verzoeken van Alexander, die vervolgens de vordering van de boetes uit handen geeft aan DAS. Ondanks onze dringende verzoeken blijft de autohandelaar weigeren de vordering te betalen én de auto over te schrijven. In overleg met Alexander starten we een gerechtelijke procedure. De rechter wijst de vordering ook volledig toe.

 

Handelaar slaat om
Maar dat maakt nog steeds geen indruk op de autohandelaar. Daarvoor blijken heftigere maatregelen nodig. We laten beslag leggen op zijn volledige wagenpark. Dan slaat de autohandelaar om als een blad aan de boom. Plotseling betaalt hij alsnog de vordering, inclusief alle extra kosten.

 

Nog niet overgeschreven
Ondertussen blijft Alexander het risico lopen dat er allerlei nieuwe boetes binnenkomen. De auto is namelijk nog steeds niet overgeschreven. We zitten de autohandelaar opnieuw achter zijn broek aan. Dagelijks belt en mailt mijn collega hem. Pas na een week of twee schikt de autohandelaar in op dit punt. Hij schrijft de auto eindelijk over op zijn naam. Ook hier geldt: de aanhouder wint.

 

Benieuwd hoe je veilig zaken kunt doen met klanten? Download onze gratis informatiegids met handige tips. 

 

Dit verhaal is echt gebeurd: om privacyredenen hebben we de naam van de klant gefingeerd.