Voorbeeldbrief bezwaar ontslag

Als je onverwachts ontslagen wordt, kan dat voor een hoop stress en onzekerheid zorgen. Gelukkig hoef je niet meteen bij de pakken neer te zitten. Je mag altijd bezwaar maken tegen je ontslag met een protestbrief. Het is dan wel verstandig om juridisch advies in te winnen en je goed voor te bereiden. Onze voorbeeldbrief kan je daarbij helpen. 

Ontslag aanvechten

Als je werkgever je wil ontslaan vanwege bedrijfseconomische redenen of langdurige arbeidsongeschiktheid, moet die om toestemming vragen bij het UWV. Is er sprake van een andere reden? Dan moet die de kantonrechter vragen je arbeidsovereenkomst te ontbinden.  

Als je werkgever nog geen verzoek heeft ingediend bij het UWV of de kantonrechter, kun je nog een aangetekende brief sturen waarin je bezwaar maakt tegen je ontslag. Hieronder vind je een voorbeeldbrief. 
Heeft je werkgever al wel een verzoek ingediend bij het UWV of de kantonrechter, krijg je geen reactie op je protestbrief, of komen jullie er samen niet uit? Neem dan contact met ons op. Wij helpen je verder. 

Voorbeeldbrief

Voordat je begint met het schrijven van je protestbrief, is het belangrijk dat je: 

  • Weet dat de brief die je gaat downloaden een voorbeeldbrief is van DAS. Je kunt deze brief aanpassen aan jouw specifieke situatie. 
  • Weet dat je zelf verantwoordelijk bent voor de inhoud en verzending van de brief. 
  • Een schriftelijke bevestiging hebt ontvangen van je werkgever over je ontslag. 

Om aan te tonen dat je werkgever de brief heeft ontvangen, is het verstandig om deze aangetekend te versturen. Kies je er tóch voor om de brief per gewone post of email te versturen? Vraag dan om een ontvangstbevestiging. Bewaar altijd een kopie van de brief voor je eigen administratie. 


Download gratis voorbeeldbrief

Heeft deze informatie je geholpen?

We horen graag je feedback. Daarmee help je ons om deze informatie verder te verbeteren.