DAS introduceert DAS voor Ondernemers

Op 1 maart 2021 introduceert DAS bij adviseurs die een directe DAS-aanstelling hebben een nieuwe verzekering: DAS voor Ondernemers, een uitgebreide rechtsbijstandverzekering voor de zakelijke klant.

Waarom een rechtsbijstandverzekering?

In deze tijd is juridische hulp wellicht meer dan ooit nodig. Een ondernemer wil zijn zaken goed op orde hebben, ook op juridisch vlak. Bij DAS zagen we afgelopen jaar ook een stijging in het aantal vragen en hulpverzoeken bij juridische conflicten. Dus nu is het moment om een rechtsbijstandverzekering af te sluiten. Uw zakelijke relatie is dan verzekerd van advies en juridische hulp bij een (mogelijk) conflict.

DAS voor Ondernemers voor mkb’ers en zzp’ers

DAS voor Ondernemers is geschikt voor mkb-bedrijven tot ongeveer 50 werknemers, in alle rechtsvormen (inclusief stichtingen) en voor zzp’ers. Vanaf 1 maart aanstaande kunt u zelf een offerte maken voor DAS voor Ondernemers via DAS voor Adviseurs.

Heeft u een zakelijke relatie met meer dan 50 werknemers? Dan kunt u contact op nemen met Acceptatie van DAS, bereikbaar op 020 651 78 11 (optie 1).

Webinar

Op 9 maart organiseert DAS een webinar over DAS voor Ondernemers. Tijdens dit webinar gaan we uitgebreid in op deze nieuwe rechtsbijstandverzekering. Vertelt een jurist over de meest voorkomende conflicten binnen voorwaarden, en geeft hij tips om het aantal conflicten te verminderen. Ook presenteren wij u de resultaten van een onlangs gehouden onderzoek. In dit onderzoek hebben we mkb’ers en zzp’ers gevraagd naar het belang en de ervaringen van juridische hulp.

Wilt u dit webinar bijwonen?

Meld u aan

Wat biedt DAS voor Ondernemers?

De verzekering biedt advies en juridische hulp bij de meest voorkomende conflicten waar een ondernemer mee te maken kan krijgen. Denk hierbij aan:

 • conflicten over overeenkomsten met klanten en leveranciers.
  Bijvoorbeeld een conflict over het niet op tijd leveren van de juiste goederen of als de ondernemer vindt dat een reparatie niet volgens afspraak is uitgevoerd.
 • problemen met personeel.
  Bijvoorbeeld hoe om te gaan met een medewerker die niet functioneert of ontslag van een medewerker. Of advies over hoe een reorganisatie van het bedrijf aan te pakken.
 • verhalen van letsel- en materiële schade.
  Bijvoorbeeld het verhalen van de materiële schade aan een privé auto van een werknemer, als deze gebruikt is voor werkzaamheden voor de ondernemer.
 • conflicten over huren van bedrijfsruimte.
  Bijvoorbeeld een conflict met de eigenaar van het pand dat de ondernemer huurt over achterstallig onderhoud of over de huur die moet worden betaald. Maar ook bij problemen met de gemeente.

Klik hier voor het overzicht wat wel en niet verzekerd is met DAS voor Ondernemers.

Daarnaast kan uw zakelijke relatie altijd onbeperkt telefonisch juridisch advies vragen. En betaalt een klant de factuur niet? Dan kan uw relatie, via DAS, de hulp inroepen van een incassokantoor. Met DAS voor Ondernemers voorkomt uw zakelijke klant hoge onverwachte kosten voor juridische hulp.

Verschil met de bestaande verzekering

De verschillen tussen DAS voor Ondernemers en de bestaande verzekeringen DAS RechtsPartner, DAS Optimaal en DAS voor ZZP hebben wij voor u op een rij gezet. Kijk hier voor het verschillenoverzicht tussen:

Alle overige productvergelijkingen kunt u terug vinden op DAS voor Adviseurs.

Staat uw zakelijke klant juridisch sterk?

Met DAS voor Ondernemers is uw relatie verzekerd van deskundige juridische hulp en advies. Maar veel conflicten kunnen worden voorkomen door juridisch alles goed te regelen voor de onderneming en documenten op orde te hebben. In de DAS Documenten Selfservice staan meer dan 100 gratis en betaalde documenten. En met de code RB15 ontvangt uw klant 15% korting bij aanschaf van een document.

Laat uw relatie zelf zijn algemene voorwaarden checken op www.das.nl/juridisch-sterk. Zo ziet uw relatie in 3 minuten of zijn bedrijf er juridisch goed voor staat.

Doe de scan

Uitbreiden DAS voor Ondernemers

U kunt DAS voor Ondernemers uitbreiden met:

 • DAS voor Particulieren Totaal (volledige gezinsdekking, zonder eigen bijdrage - met 20% premiekorting)
 • DAS voor Eigenaren van verhuurde onroerende zaken
 • DAS voor Motorrijtuigen

Start conversie

Op 1 mei 2021 start DAS ook met de conversie van de huidige zakelijke verzekeringen naar DAS voor Ondernemers. Het proces van de conversie ziet er als volgt uit:

 • 6 weken voor de prolongatie van de polis ontvangt de klant het opgave-formulier. Deze wordt volgens de standaard verzendwijze verstuurd. (tenzij anders is afgesproken)
 • Zodra de gegevens door de acceptatie afdeling van DAS zijn verwerkt wordt de bestaande verzekering geactualiseerd en direct omgezet naar DAS voor Ondernemers.
 • De communicatie bestemd voor uw klant ontvangt u op basis van de standaard verzendwijze. Dit betreft een conversiebrief, polisblad, dekkingsoverzicht en voorwaarden.
 • Heeft uw klant niet gereageerd? Dan ontvangt de klant 4 weken later een reminder van DAS.
 • Na ontvangst van de gegevens zetten wij alsnog de verzekering om naar DAS voor Ondernemers.
 • De prolongatie draait een maand voor de hoofdpremievervaldatum. Het resultaat hiervan is een factuur die op de standaard verzendwijze wordt verstuurd.
 • Hebben wij de gegevens van uw klant niet ontvangen? Dan zetten wij vlak voor de prolongatiedatum de verzekering alsnog om naar DAS voor Ondernemers.

Wat zijn de verschillen met het huidig proces?
Direct nadat de klant zijn gegevens heeft geactualiseerd, zetten wij de bestaande zakelijke rechtsbijstandverzekering om naar DAS voor Ondernemers en versturen direct de communicatie. Als de prolongatie heeft gedraaid versturen wij alleen nog een factuur. Dit afwijkende proces geldt alleen voor de omzetting naar DAS voor Ondernemers. Voor alle andere verzekeringen van DAS geldt het bestaande proces.

Tijdens het webinar is er ook gelegenheid om vragen te stellen over de conversie. Alle aanvullende informatie over de conversie kunt u ook terug vinden op DAS voor Adviseurs, tabblad Conversie.

Lopende offertes

Heeft u een offerte gemaakt voor DAS Optimaal of DAS RechtsPartner en gaat de klant daarmee akkoord?

 • Dan dient u de getekende offerte uiterlijk op 28 februari bij ons in te dienen.
  Vervolgens maken wij de polis (onder voorbehoud van definitieve acceptatie) op, op basis van DAS Optimaal of DAS RechtsPartner met het bijbehorende tarief. Na één jaar converteren wij deze polis naar DAS voor Ondernemers met het bijbehorende tarief.
 • Stuurt u de door de klant getekende offerte na 28 februari in?
  Dan maken wij de polis (onder voorbehoud van definitieve acceptatie) op basis van onze nieuwe verzekering DAS voor Ondernemers met het bijbehorende tarief.

Gezamenlijke marktbewerking

DAS staat voor u klaar om samen met u de marktbewerking te doen! Zo kan DAS uw collega’s trainen in deze nieuwe verzekering. Ook kunnen wij u helpen met het maken van een klantanalyse gebaseerd op uw eigen portefeuille of het gezamenlijk bezoeken van uw zakelijke relaties. Uw accountmanager vertelt u hier graag meer over of kijk hier.

Alles op een rij

Alle informatie kunt u terug vinden op DAS voor Adviseurs

Vragen?

We kijken ernaar uit om samen met u een succes te maken van DAS voor Ondernemers! Heeft u na het lezen van deze informatie nog vragen? Neem dan contact op met uw accountmanager. Natuurlijk kunt u ook contact opnemen met de Adviseursdesk bereikbaar op 020 – 651 7811 (optie 5).