DAS introduceert DAS voor de Zorg - beroep en pratkijk

Op 14 maart 2022 introduceert DAS een nieuwe verzekering: DAS voor de Zorg - beroep en praktijk, een uitgebreide rechtsbijstandverzekering voor zorgverleners.

Waarom een nieuwe rechtsbijstandverzekering?

In deze tijd is juridische hulp meer dan ooit nodig. Niet alleen ondernemers, maar ook zorgverleners willen hun zaken goed op orde hebben, ook op juridisch vlak. De rechtsbijstandverzekering DAS voor de Zorg - beroep en praktijk biedt de klant een uitgebreide dekking voor juridische hulp bij conflicten die een zorgverlener in het dagelijkse werk kan tegenkomen. Denk daarbij een geschil met een zorgverzekeraar, een klacht van een ontevreden patiënt of leverancier die zijn afspraken niet nakomt. Onze juridisch specialisten in de zorg denken graag mee.

Doelgroep DAS voor de Zorg - beroep en praktijk

DAS voor de Zorg is bestemd voor alle zorgverleners die BIG-geregistreerd zijn, (huis)artsen, specialisten, apothekers en paramedici zoals fysiotherapeuten. Maar ook voor alternatieve zorgverleners die zijn aangesloten bij een Wkkgz erkende klachteninstantie en voor dierenartsen die zijn geregistreerd in het diergeneeskundig register.
Zowel zorgverleners met een eigen praktijk (al dan niet in samenwerkingsverband), als zorgverleners die als waarnemer werken, kunnen deze verzekering afsluiten.

Volg het webinar voor meer informatie

Op donderdag 31 maart 2022 van 11:00 tot 12:00 organiseert DAS een webinar over DAS voor de Zorg - beroep en praktijk. Tijdens dit webinar gaan we uitgebreid in op deze nieuwe rechtsbijstandverzekering en vertelt een van onze zorgjuristen over de meest voorkomende geschillen. Wilt u dit webinar bijwonen? Meld u hier aan.

 

Meld u aan

Wat biedt DAS voor de Zorg - beroep en praktijk

Met DAS voor de Zorg – beroep en praktijk voorkomt uw klant hoge onvoorziene kosten voor juridische hulp.

De verzekering biedt juridische hulp bij de meest voorkomende conflicten waar een zorgverlener mee te maken kan krijgen. Denk hierbij aan:

 • Juridische hulp in straf- klacht- en tuchtrechtzaken
 • Verhaal van letsel- en materiële schade
 • De behandeling van patiënten/cliënten
 • De verwerking van persoonsgegevens van patiënten/cliënten
 • Conflicten met zorgverzekeraars, bijvoorbeeld over de hoogte van vergoedingen.

Daarnaast kan uw relatie altijd telefonisch juridisch advies vragen. En betaalt een klant de factuur niet? Dan kan uw relatie, via DAS, de hulp inroepen van een incassobureau.

Uitbreiden DAS voor de Zorg - beroep en praktijk

U kunt DAS voor de Zorg - beroep en praktijk uitbreiden met:

 • Onderlinge geschillen
  Wanneer uw klant hier voor kiest zijn alle op de polis vermelde deelnemers binnen het samenwerkingsverband verzekerd voor juridische hulp bij onderlinge geschillen.
 • Vrije Keuze Rechtshulpverlener (VKR) in medische zaken
  Wanneer door uw klant hiervoor wordt gekozen geldt een hoger kostenmaximum voor externe rechtshulpverleners in specifiek medische conflicten.
 • DAS voor Eigenaren van verhuurde onroerende zaken
  Verhuurt uw klant een woning,  bedrijfsruimte of een deel van zijn eigen praktijkruimte? Dan kan DAS voor Eigenaren van verhuurde onroerende zaken aanvullend worden afgesloten.
 • DAS voor Particulieren Totaal
  Heeft uw klant behoefte aan een particuliere dekking? DAS voor Particulieren Totaal biedt onder andere een gezinsdekking, inclusief werk en scheidingsmediation zonder eigen bijdrage. Op de premie van DAS voor Particulieren Totaal krijgt uw klant 20% korting als deze in combinatie met DAS voor de Zorg – beroep en praktijk wordt afgesloten op één polis.

Wat is veranderd ten opzichte van de huidige verzekering?

De verzekering is geactualiseerd. Zo biedt DAS voor de Zorg - beroep en praktijk ook dekking bij geschillen over de verwerking van patiëntgegevens.
De bestaande, ruime dekking is gebleven en omvat onder andere juridische hulp bij straf- klacht- en tuchtzaken en geschillen die kunnen ontstaan in de bedrijfsvoering van de praktijk. Denk aan een medewerker die niet aan de verwachtingen voldoet.

Op verzoek van adviseurs is rekening gehouden met zorgverleners die geen eigen praktijk hebben. In dat geval hoeft er alleen een beroepsdekking te worden afgesloten. Stopt een zorgverlener met zijn beroep? Dan kan de beroepsdekking tegen een gereduceerd tarief als uitloopdekking gedurende maximaal 10 jaar blijven doorlopen.

Welke verzekeringen worden vervangen?

Met de introductie van DAS voor de Zorg - Beroep en Praktijk willen we een aantal bestaande verzekeringen converteren. U treft hieronder een overzicht van de bestaande verzekeringen die worden vervangen. Het is vanaf 14 maart 2022 niet meer mogelijk om de volgende producten nieuw te sluiten:

 • DAS voor Zorgverleners (13701)
 • DAS Optimaal voor Zorgverleners - Niet Maatschappen (13121)
 • DAS Optimaal voor Zorgverleners - Maatschappen (13122)
 • DAS Optimaal voor Zorgverleners - Alternatieve Zorg (13123)
 • DAS Rechtspartner voor Zorgverleners - Niet Maatschappen (13221)
 • DAS Rechtspartner voor Zorgverleners - Maatschappen (13222)
 • DAS Rechtspartner voor Zorgverleners - Alternatieve Zorg (13223)

Hieronder vindt u de verschillenoverzichten tussen de bestaande verzekeringen en DAS voor de Zorg.

Alle informatie op een rij

U vindt alle informatie over deze verzekering DAS voor de Zorg - beroep en praktijk op DASWijzer.

Vragen?

Heeft u na het lezen van deze informatie nog vragen? Neem contact op met uw accountmanager.

Lees verder