blog

Floors carrière als pianodocent in duigen na ongeluk

3 min leestijd17 nov 2022

Pianodocent Floor (33) loopt Floor door een slecht verlichte parkeergarage, totdat ze ineens vol tegen een glazen wand aan loopt. Een gigantische klap met grote gevolgen voor het leven van de pianodocent. Ze houdt er een gebroken neus, een zware hersenschudding en gehoorbeperkingen aan over, waardoor ze haar carrière als docent in duigen ziet vallen.

Recht uit de praktijk

Bekijk meer

Aansprakelijk

Een dubbele klap dus voor iemand die gewend is om veertig uur per week achter de piano te zitten. Floor neemt ten einde raad contact met mij op met de vraag wat ze nu moet doen en wie hier schuldig aan is. Ik stel voor dat we de garage-eigenaar aansprakelijk stellen. Hij is tenslotte verantwoordelijk voor de slechte zichtbaarheid van de glazen wand.

De garage-eigenaar denkt de kwestie af te kunnen doen door een mooi boeket bloemen te sturen en een vergoeding van de parkeerkosten van tien euro. Zo simpel en goedkoop komt hij er natuurlijk niet af.

Flinke discussie

Ik stuur de garage-eigenaar meerdere aangetekende brieven waarin ik niet alleen de feitelijke situatie in de garage, maar ook Floors situatie uitvoerig omschrijf. Aanvankelijk zonder resultaat, maar door in contact te blijven en de discussie aan te gaan met de verzekeraar van de garage-eigenaar, krijgt Floor toch de uitkomst waar ze op hoopte: de verzekeraar erkent de aansprakelijkheid van de garage.

Dat scheelt. We kunnen de kosten nu in ieder geval gaan verhalen. Omdat Floor door het ongeval veel inkomen misgelopen is, pleiten we voor een flinke schadevergoeding. Floor is erg opgelucht door de afloop van deze zaak. Ze is nog steeds niet hersteld, maar is wel weer langzaamaan begonnen met pianospelen.

Disclaimer

In deze exclusieve serie vertellen juristen van DAS verhalen uit de praktijk. De verhalen die je hier leest, zijn echt gebeurd, maar de namen en kenmerken van de personages zijn fictief.Recht uit de praktijk

In deze exclusieve serie schrijven juristen van DAS opmerkelijk verhalen uit de praktijk. In deze verhalen lees je hoe juristen aan de slag gaan met verschillende vraagstukken. Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Lees...

Meer artikelen van Recht uit de praktijk

Ook interessant voor je


 Zorgeloos genieten van je zomervakantie, ook als er iets misgaat
30 mei 20244 min leestijd

Zorgeloos genieten van je zomervakantie, ook als er iets misgaat

Ga goed voorbereid op vakantie. Mocht er onverhoopt een ongeluk gebeuren? Wij geven tips als je letsel oploopt tijdens je vakantie.

Van links en toch geen schuld: Bert bewijst het met beelden
11 apr 20243 min leestijd

Van links en toch geen schuld: Bert bewijst het met beelden

Van links komen aanrijden, botsen en toch niet aansprakelijk zijn voor de schade? Hoe zit dat?


 Je kind veroorzaakt schade: en nu?
11 apr 20244 min leestijd

Je kind veroorzaakt schade: en nu?

Bij het spelen kunnen kinderen schade aan een eigendom van een ander toebrengen. Per ongeluk, maar soms ook met opzet. Hoe zit het dan met je aansprakelijkheid als ouder? Wij leggen het uit in dit blog.

1 van 3