Rechts­bij­stand­ver­ze­ke­ring voor ZZP

Als zzp’er bent u altijd druk bezig. Toch kan het gebeuren dat u betrokken raakt bij een verkeersongeval, waardoor u tijdelijk niet meer kunt werken. Of dat een grote opdrachtgever weigert u te betalen. Op die momenten hebt u direct juridische hulp nodig. Dan is het prettig dat u bent verzekerd van gespecialiseerde hulp op juridisch gebied en bij incasso.

 • Bereken uw premie
 • Hoe werkt het?
 • Waarvoor bent u verzekerd?
 • Veelgestelde vragen

Vanaf € 27,42 per maand

Dit bedrag is exclusief assurantiebelasting.

* Polis- en administratiekosten
Voor de opmaak van een (nieuw) polisblad waarop de premie is berekend, rekenen wij €  4. Dit noemen wij poliskosten. Verder rekenen wij voor elke betaling € 0,65 administratiekosten. De bedragen zijn exclusief assurantiebelasting.

Kiest u niet voor betaling per jaar, maar voor een afwijkende betaaltermijn, dan gelden de volgende toeslagen op uw premie: betaling per maand toeslag 5%, betaling per kwartaal toeslag 4%, betaling per halfjaar toeslag 5%.

Een vrijblijvende offerte ontvangen?

Bereken hier uw premie

Waarom kiezen voor DAS?   

 • U kunt altijd bellen voor juridisch advies.
 • Conflict met een debiteur over de factuur? Onze juristen helpen u graag.
 • De incassospecialisten van DAS helpen u met het incasseren van onbetaalde facturen.
 • Uitgebreide dekking tegen een zeer scherpe premie.

Hoe werkt juridische hulp?

Een vast team van juristen in uw regio staat voor u klaar. Zodra u een juridische vraag hebt of een conflict krijgt, neemt u contact op met DAS. U krijgt dan direct antwoord, of uw DAS-jurist verdiept zich in uw zaak en bepaalt samen met u de beste aanpak. Daarnaast gaat de jurist direct aan de slag om het conflict snel op te lossen.

25% korting op de particuliere dekking!
Privé- en zakelijke belangen lopen vaak in elkaar over. U kunt ervoor kiezen om de zeer uitgebreide particuliere dekking mee te verzekeren. Hiermee verzekert u automatisch ook uw gezin van juridische hulp én u krijgt maar liefst 25% korting op de particuliere premie!

Hoe werkt hulp bij incasso?

Betaalt uw klant de factuur niet en reageert hij niet op uw herinneringen? Dan schakelt u uw incassospecialist van DAS in. Hij neemt het aanmaningsproces van u over en spoort de klant aan te betalen.

De meeste facturen innen we op deze manier succesvol. Betaalt de klant toch niet? In overleg met u staat DAS u bij in een gerechtelijke procedure. Wij dagvaarden uw klant en procederen voor u. Als u een conflict met de debiteur krijgt over de factuur, staan onze juristen u bij.

Waarvoor bent u verzekerd?

Met de zeer uitgebreide ZZP dekking bent u verzekerd van juridisch advies en ondersteuning voor juridische conflicten. Ook incasso is standaard meeverzekerd. Bekijk hieronder voor welke conflicten
u onder andere bent verzekerd:

 • Conflicten naar aanleiding van verbintenissen die u met klanten/afnemers, opdrachtgevers
  of met leveranciers bent aangegaan.
 • Verhalen van letsel- en materiĆ«le schade (waaronder ook schade ontstaan met of aan uw bedrijfsmotorrijtuigen).
 • Conflicten naar aanleiding van koop, huur en onderhoud van uw bedrijfsruimte.
 • Juridische conflicten naar aanleiding van onbetaalde facturen (aanvullend op het incassotraject).
 • Conflicten met de overheid over bijvoorbeeld vergunningen en bestemmingsplan.

Wat u verder moet weten

Het is belangrijk dat u de polisvoorwaarden goed leest. Hierin staat waarvoor u wel of niet bent verzekerd. Hebt u bijvoorbeeld een conflict dat ontstaan is vóórdat u deze verzekering bij ons afsloot? Dan bent u voor dat conflict niet verzekerd van juridische hulp.

Bekijk ook de Verzekeringskaart van het Verbond van Verzekeraars. Hiermee ziet u in één oogopslag de meest relevante productinformatie. U kunt de verzekeringskaart gebruiken om ons product te vergelijken met andere aanbieders.Bekijk ook 'Wijzer in geldzaken', een onafhankelijke website over uw geldzaken.

Waar moet u op letten?

Waar moet u op letten als u rechtsbijstandverzekeringen wilt vergelijken? Bekijk hier onze checklist.

Bekijk de checklist
Ken uw juridische risico's!

Als zzp'er wilt u natuurlijk weten wat uw juridische risico's zijn en waar u op moet letten om deze risico's zoveel mogelijk te vermijden. Download de DAS Wijzer voor handige tips.

Download nu