Uw werk­ge­ver wil u ont­slaan via het UWV

Wil uw werkgever u ontslaan vanwege bedrijfseconomische omstandigheden? Of omdat u al heel lang arbeidsongeschikt bent? Dan kan hij het UWV toestemming vragen om u te ontslaan. Het UWV bekijkt vervolgens de situatie en beslist op basis hiervan of uw werkgever een ontslagvergunning krijgt.

Graag helpen wij u hierbij. Met behulp van veelgestelde vragen en antwoorden vindt u alle nodige informatie over deze ontslagsituatie. Wilt u weten of u in aanmerking komt voor een transitievergoeding? Gebruik dan de handige tool. Deze is ontwikkeld door ArbeidsmarktResearch UvA B.v., onderdeel van de Universiteit van Amsterdam, in samenwerking met DAS. Deze is voor u als klant gratis beschikbaar. Bent u bij DAS verzekerd? Dan kunt u de tool gebruiken als aanvulling op de hulp van een jurist van DAS.

> Belangrijk om te weten

> Beoordeel uw situatie

> Wat kunt u zelf doen?

Be­oor­deel uw si­tu­a­tie

Uw werkgever heeft voor u een ontslagvergunning aangevraagd bij het UWV of heeft aangekondigd dat te gaan doen. Via de tool 'Transitievergoeding Berekenen' ziet u gratis en snel of u bij ontslag in aanmerking komt voor een ontslagvergoeding.

Transitievergoeding berekenen

Met de tool ‘Transitievergoeding berekenen’ kunt u, op basis van uw specifieke situatie, snel en eenvoudig zien of u aanspraak kunt maken op een transitievergoeding. Als dat het geval is, laat de tool ook zien op welk bedrag u mag rekenen. Wij raden u aan om bij gebruik van deze tool 3 recente loonstroken en uw arbeidsovereenkomst bij de hand te houden.Start de berekening
Wat kunt u zelf doen?
Hulp van een ju­ri­disch spe­ci­a­list

Hebt u een rechtsbijstandsverzekering bij DAS?
Hebt u na het raadplegen van de informatie op deze site behoefte aan hulp van een juridisch specialist van DAS en bent u bij DAS verzekerd voor rechtsbijstand? Dan kun u via dit formulier uw vraag aan ons voorleggen. Wij bellen u dan uiterlijk binnen 48 uur op werkdagen terug om te bespreken op welke manier wij u het beste kunnen helpen.

Geen rechtsbijstandverzekering toch hulp van DAS?
Ook als u geen rechtsbijstandverzekering hebt bij DAS, kunnen wij u helpen. Kiest u dan voor Flexx van DAS: Rechtshulp voor een vast bedrag.

Hebt u interesse om u voor toekomstige geschillen te verzekeren voor rechtsbijstand? Bekijk dan de mogelijkheden van onze rechtsbijstandverzekering

Neem con­tact op