Ener­gie­le­ve­ran­ciers

Ook bij betalingsachterstand het gesprek aangaan met uw klant

Niet de onbetaalde rekening is het uitgangspunt, maar de klant achter de onbetaalde rekening. DAS behandelt per jaar 2,5 miljoen onbetaalde rekeningen en ondersteunt energiemaatschappijen in de acceptatie van nieuwe klanten en het contact met debiteuren. Laat DAS u helpen in gesprek te gaan met de klant, zowel voordat betalingsachterstanden ontstaan als erna.

Casper Beerends
Accountmanager
 

Weloverwogen afspraken met nieuwe energieklanten

Wij zien dat energiemaatschappijen meer tijd en energie steken in het voortraject. Wat is het voor een klant? Wat is verantwoord om met hem of haar af te spreken? Op basis hiervan kunt u wellicht samen met de klant afspreken dat deze vooruitbetaalt of tegen andere condities de dienst of het product afneemt. De data en inzichten van DAS kunnen u helpen in deze fase. DAS analyseert voortdurend het betaalgedrag van consumenten in Nederland en kan u per klant een overzicht geven van de financiële situatie en het betaalgedrag.

Zet ervaren DAS medewerkers in bij betalingsachterstanden

Als energiemaatschappij wilt u er zo snel mogelijk bij zijn als een klant ineens onregelmatig gaat betalen. Dan kan blijken dat het relatief een klein probleem is. Bijvoorbeeld een ontoereikend saldo omdat het salaris later in de maand wordt gestort of een klant die een grote uitgave moet doen en daardoor te weinig op zijn lopende rekening heeft staan. Door het incassomoment te verleggen naar later in de maand kan dat simpel worden opgelost. Maar mocht er zich een groter issue voordoen, dan is meer kennis en ervaring nodig om de situatie klantvriendelijk op te lossen. Dat vraagt om communicatief en sociaal vaardige medewerkers met kennis en ervaring.Wij bieden expertise op verschillende creditmanagementgebieden. Bent u benieuwd hoe DAS u kan helpen? Neem dan voor een vrijblijvend gesprek contact op met onze branchespecialist Casper Beerends.

Hoe kun­nen wij u hel­pen?
Wat kan DAS voor u betekenen?

Met deze diensten helpen wij u uw geld op een voorspelbaar moment binnen te krijgen en de kredietrisico’s tot een minimum te beperken.