Ontdek of we je gratis kunnen helpen

Draai jij op voor de kosten na een ongeval van je werknemer?

Is je werknemer door een ander arbeidsongeschikt geworden en draai jij op voor de kosten? Laat DAS de loonschade en andere kosten verhalen op de veroorzaker. Dat kan je mogelijk duizenden euro's opleveren.Wat is loonregres?

Stel, je werknemer krijgt een auto-ongeluk waaraan hij geen schuld heeft. Hij kan daardoor tijdelijk niet werken. Maar niet alleen je werknemer lijdt schade. Ook jij hebt als werkgever te maken met financiële schade. Je bent namelijk wettelijk verplicht om het loon van de zieke werknemer door te betalen. Dat kan een dure verplichting zijn. DAS helpt je om het nettoloon en andere kosten te verhalen op de aansprakelijke derde partij. Zo draai je niet op voor loonschade die anderen moeten vergoeden.

Onderhandelen met de tegenpartij tegen een vast tarief

Als werkgever betaal je een vast tarief voor het verhalen van de financiële schade op de veroorzaker voor de eerste twee jaar arbeidsongeschiktheid. Dit vaste tarief is € 549,- exclusief btw.


Brochure

— Tim Gmelig Meijling, manager Letselschadehulp van DAS:
”Letselschadezaken liggen gevoelig. Bij letsel kunnen emoties hoog oplopen. Wij gaan daar respectvol mee om. Juist door een afgewogen mix van inlevingsvermogen en zakelijk handelen brengen we partijen bijeen. Zo zorgen we ervoor dat ze elkaar aan het eind van de rit de hand kunnen schudden.”

Het regresrecht van ondernemers

Als je werknemer door toedoen van een ander arbeidsongeschikt is geworden, kun jij als werkgever gebruikmaken van je regresrecht. Dat houdt in dat je de loonschade, re-integratiekosten en andere kosten die gemaakt worden voor de zieke werknemer op de veroorzaker kunt verhalen. Doe je niets? Dan laat je mogelijk duizenden euro’s aan terugvorderingen liggen.

Heb je een verzuimverzekering?

Als je een verzuimverzekering hebt afgesloten, kan Letselschadehulp van DAS je helpen door het volgende voor je te verhalen:

  • het eigen risico in dagen of in euro’s van de verzuimverzekering;
  • de loonschade als je hebt gekozen om de loondoorbetaling voor het minimum (70%) te verzekeren en toch 100% van de loondoorbetaling uitkeert.

Heb je een rechtsbijstandverzekering?

Heb je als werkgever een zakelijke rechtsbijstandverzekering gesloten? Dan wordt het verhalen van de kosten op de veroorzaker veelal vanuit deze verzekering geregeld.

Onze hulp betaalt zich uit

Veel werkgevers laten kansen op regres onbenut. Ze hebben onvoldoende tijd of capaciteit om schade op derden te verhalen. Of ze missen de kennis. Dat is zonde, maar begrijpelijk. Want regres is specialistenwerk. Elke zaak vergt expertise en toewijding om het onderste uit de kan te halen. Met DAS boek je resultaat. Onze standvastige specialisten weten hoe ze snel een zaak inventariseren, de benodigde gegevens verzamelen en tot overeenstemming komen met derden. We leveren maatwerk, ook wat betreft de kosten. Daarmee betaalt onze hulp zich snel uit.

Meer dan 50 jaar specialist

DAS koppelt meer dan 50 jaar ervaring aan de laatste inzichten in actuele jurisprudentie. Die expertise zetten we graag voor je in. Ons team van (letselschade)specialisten zet zijn tanden in zaken waar een verhaal in zit. Of het nu gaat om een nieuw dossier of een dossier onder het stof: we vinden snel openingen voor regres.


— Een werkgever uit Haarlem:
“Onze loonregreszaken van medewerkers die ziek thuis zitten door toedoen van een ander, geef ik met een gerust hart aan de specialisten van Letselschadehulp van DAS. Zelfs de meest complexe zaken handelen ze met resultaat af. Voor regres moet je doorgewinterde professionals hebben. Hun hulp betaalt zich dubbel en dwars uit.”


Maak kennis met onze juristen

Andjala Charan - Jaddoe

Medewerker support


“Voor mij is het belangrijk dat cliënten zich niet als een “nummer” behandeld voelen, maar als een mens. Wij als team staan klaar voor hen die onze hulp nodig hebben bij het verhalen van (letsel)schade!”

Angela Koningsveld-Volkert

Senior Medewerker support


“Ik hou ervan om werk uit handen te nemen en ben pragmatisch ingesteld. Dankzij mijn flexibele instelling pas ik me snel aan aan veranderende omstandigheden.”

Arthur van Eelen

Senior Jurist Personenschade


“Erkenning van het letsel is minstens zo belangrijk als het verkrijgen van een rechtvaardige vergoeding.”

Burak Bekdur

Jurist Personenschade


“Het geeft mij veel voldoening wanneer ik anderen kan helpen. Ik heb van mijn passie mijn werk gemaakt!”

Nanette Mikkers

Jurist Personenschade


“Het slachtoffer dient zich te kunnen focussen op zijn of haar herstel. Het creëren van een financieel vangnet draagt hier aan bij.”

Monet Dijkman

Jurist Personenschade


“Het oplopen van letselschade kan behoorlijk heftig zijn. Terwijl het slachtoffer zich richt op zijn of haar herstel, zorg ik voor de behandeling van de letselschadezaak. ”

Marlou Houtenbos

Jurist Personenschade


“De gevolgen van letselschade zijn vaak enorm ingrijpend. U als slachtoffer moet altijd centraal staan.”

Fabrice Fouchier

Senior Jurist Personenschade


“Ik kijk ook naar de praktische problemen die door het letsel zijn ontstaan, het gaat om meer dan alleen een vergoeding.”

Tim Gmelig Meijling

Manager Letselschadehulp


“Een ongeval kan enorme impact hebben. Ook op uw omgeving. Wij helpen met het juridische stuk, zodat u zich kunt richten op uw herstel.”

Saskia van Splunteren

Medewerker Letselschadehulp


“Recht doen aan het leed, want soms is er zo veel stuk. Ik zet me daarom volledig in voor de mensen die bij mij aankloppen.”

Sanne de Boer

Jurist Personenschade


“Met het bieden van een luisterend oor en de juiste juridische hulp, kan het slachtoffer zich richten op het herstel.”

1 van 11

Draai jij op voor de kosten na een ongeval van je werknemer?

Ontdek of we je gratis kunnen helpen