Rechtsbijstandverze­keringen vergelijken

Waar moet u op letten?

U bent op zoek naar een geschikte zakelijke rechtsbijstandverzekering. Maar welke verzekering past nu het beste bij uw situatie? Waar moet u op letten als u verzekeringen wilt vergelijken? Deze checklist helpt u daarbij.

1. Soort verzekering

Heeft de rechtsbijstandverzekering een vaste dekking? Of kunt u zelf de verzekering samenstellen met modules? Een module verzekert u van juridische hulp op een bepaald gebied, bijvoorbeeld bedrijfsvoering of verkeer. U kiest dan zelf wat u verzekert en wat niet. U loopt dan het risico dat u in een bepaalde situatie niet verzekerd bent van juridische hulp.

2. Wat is verzekerd?

Als ondernemer kunt u op allerlei manieren terechtkomen in een juridisch conflict. Het is belangrijk dat u stil staat bij de juridische risico’s die uw bedrijf loopt en wat de gevolgen daarvan kunnen zijn. Wat speelt er bij u, waar kan het misgaan en bent u dan verzekerd van juridische hulp?

 

Uw situatieWaar kan het bijvoorbeeld misgaan?
Werkgever en personeelOntslag, ziekte, re-integratie, verlof, materiële schade en persoonlijk letsel bij bedrijfsongeval
LeveranciersProduct is niet of te laat geleverd, product of dienst voldoet niet aan de overeenkomst
KlantenKlacht over uw product of dienst, klant betaalt uw factuur niet of betaalt maar een deel
Gemeente en overheidGeen of ontoereikende vergunning, bestemmingsplan wijzigt
BedrijfsruimteKopen, huren, verhuren, bouwen, verbouwen, onderhoud van eigen bedrijfsruimte
VervoersmiddelenKopen, verkopen, leasen, onderhoud, reparatie, schade en persoonlijk letsel bij verkeersongeval
3. Kunt u ook terecht voor juridisch advies?

In sommige gevallen bent u al geholpen als u kunt bellen voor juridisch advies. Even overleggen met een jurist wat u het beste kunt doen in uw situatie of om twijfels weg te nemen. De mogelijkheid om juridisch advies in te winnen verschilt per verzekering.

4. In welke landen bent u verzekerd?

Een rechtsbijstandverzekering biedt in ieder geval dekking in Nederland. In sommige gevallen is er ook dekking buiten Nederland en dat kan per rechtsgebied verschillen.

5. Welke externe kosten worden vergoed?

De vergoeding van de externe kosten voor juridische behandeling verschilt per verzekering.

6. Beoordeling van klanten

Hoe beoordelen klanten de kwaliteit van de juridische dienstverlening? Reviews, uw netwerk en cijfers voor klanttevredenheid kunnen u helpen de kwaliteit in te schatten.

 

80% van onze klanten beveelt ons aan