Het directieteam van DAS

De Statutaire Directie is verantwoordelijk voor het dagelijks bestuur van DAS. Dit betekent onder andere dat ze verantwoordelijk is voor de strategie, de realisatie van de doelstellingen, de continuïteit van de onderneming, het financieel beheer en risicomanagement, de naleving van wet- en regelgeving, en de inzet van mensen en middelen. Hierbij worden de belangen van alle stakeholders, inclusief klanten, aandeelhouders, partners, medewerkers en de maatschappij zorgvuldig afgewogen. 
Hanneke Jukema

Hanneke Jukema (1964)

Algemeen directeur

Sinds juli 2018 is Hanneke Jukema Algemeen Directeur van DAS. Voordat zij op 1 juni 2017 in dienst trad bij DAS als Directeur Operations, was Hanneke Algemeen Directeur bij ABN AMRO Verzekeringen Holding BV. Na haar studie Rechten aan de Universiteit Utrecht werkte zij voor verschillende verzekeraars en banken. Zo bekleedde Hanneke diverse directiefuncties binnen Delta Lloyd.

Charles Staats

Charles Staats (1969)

Directeur Commercie

Sinds 2007 is Charles Staats werkzaam bij DAS, waar hij inmiddels verschillende directiefuncties heeft bekleed. Per 1 juli 2016 is hij benoemd tot statutair Directeur Commercie voor DAS. Charles Staats studeerde Commerciële Economie in Enschede en volgde een opleiding aan de London Business School. Van 2004 tot 2006 werkte hij als Commercieel Directeur bij GGN. Daarvoor bekleedde hij onder meer management- en directiefuncties bij RDC Datacentrum en MarktSelect BV.

Jean-Pierre van Lieshout

Jean-Pierre van Lieshout (1972)

Chief Financial & Risk Officer

Sinds oktober 2018 is Jean-Pierre van Lieshout Chief Financial & Risk Officer bij DAS. Hij studeerde econometrie in Tilburg en behaalde daarna aan dezelfde universiteit een Master in accountancy. Jean-Pierre heeft ruime financiële ervaring en een stevige achtergrond in verzekeringen. Zo was hij van 2013 tot en met 2018 CFRO van ASR Schade. Daarvoor vervulde hij diverse financiële functies bij ING Group, waaronder CFRO van Services bij Nationale-Nederlanden.

Jaap Witteveen

Jaap Witteveen (1967)

Chief Transformation Officer

Sinds 1 augustus 2019 is Jaap Witteveen Chief Transformation Officer (CTO). Jaap komt van KAS BANK, waar hij sinds 2014 als Chief Operations Officer verantwoordelijk was voor Operations, IT, Facility Management en HR. Daarvoor vervulde hij diverse directiefuncties bij onder andere Theodoor Gillissen Bankiers en ABN AMRO.