DAS en Juriblox samen voorop in juridische innovatie

In 2018 was de nieuwe privacywetgeving de reden voor DAS om een samenwerking aan te gaan met legal-tech-partner JuriBlox. DAS ontwikkelde samen met JuriBlox DAS Privacy Protect, een digitaal zelfhulpportaal om te voldoen aan de nieuwe AVG-wetgeving. Inmiddels is JuriBlox uitgegroeid tot een belangrijke legal-tech-partner van DAS. JuriBlox ontwikkelt samen met DAS nieuwe producten en proposities, maar denkt ook mee over het efficiënter inrichten van ons bedrijf door onder andere het werk van juristen te automatiseren en digitaliseren.

De nieuwe privacywetgeving in 2018 was voor DAS hét moment om een nieuw product in de markt te zetten op het gebied van privacy. En wel een product dat aansloot bij de hedendaagse behoefte van ondernemers: digitaal, keuze voor zelf doen of samen doen, aantrekkelijk geprijsd. Inmiddels is en blijft privacy een belangrijk aandachtspunt voor ondernemers. Samen met JuriBlox kijkt DAS hoe we

relevant en up-to-date houden. Ook kijken we samen hoe we het product uit kunnen breiden met actuele thema’s als cyber security.

Eenvoudig juridische documenten opstellen

Na de succesvolle introductie van DAS Privacy Protect zetten DAS en JuriBlox een nieuwe stap: de Documenten Selfservice van DAS. Een service waarmee gebruikers eenvoudig meer dan 150 verschillende juridische documenten kunnen opstellen via een digitale tool. Van algemene voorwaarden, verwerkersovereenkomsten tot een privacy statement.

De Documenten Selfservice van DAS richt zich nu vooral op ondernemers. De documenten in de selfservice zijn onderverdeeld in thema’s en branches. Inmiddels zijn er meer dan 6.000 documenten gedownload via het platform en wordt de shop met een 8,4 gewaardeerd door klanten van DAS.

Naast het eenvoudig opstellen van documenten kunnen gebruikers ook eenvoudig documenten laten controleren door een jurist. Die is direct toegankelijk vanuit de shop. Daarnaast kunnen gebruikers ook ’30 minuten sparren met een jurist’ afnemen. Ze kunnen dan verschillende juridische vragen stellen op het gebied van onder andere arbeid, contractuele zaken en privacy.

What’s next – er is nog meer veel juridisch werk te automatiseren

Na de DAS Documenten Selfservice en het DAS Privacy Protect-product zijn we bezig om met JuriBlox weer iets nieuws te ontwikkelen. Met hun gebruiksvriendelijke legal-tech-software stellen zij DAS in staat om processen efficiënter in te richten. En daarmee het recht voor klanten nog toegankelijker te maken. Bovendien wordt het werk van de juristen alleen maar leuker, omdat we repetitief werk automatiseren en meer tijd kunnen besteden aan de inhoud van zaken. Daarnaast kan DAS haar diensten en dienstverlening voordeliger aanbieden aan de klanten. Er komt namelijk geen jurist meer aan te pas maar alleen slimme software, die een deel van de werkzaamheden verzorgt.

In 2021 heeft JuriBlox een nieuwe service gelanceerd: Lynn Legal. Een programma dat het mogelijk maakt om (juridische) documenten automatisch te controleren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan geheimhoudingsovereenkomsten (NDA’s) die automatisch worden gecontroleerd en waarop het algoritme eventuele aandachtspunten teruggeeft. Dit type oplossingen zorgt ervoor dat je enerzijds juridische processen efficiënter kunt inrichten en nieuwe zelfhulp-proposities kunt ontwikkelen waar ondernemers mee aan de slag kunnen.

Samenwerken is essentieel om te blijven vernieuwen

Voor DAS is het samenwerken met ontwikkelpartners ontzettend belangrijk. Enerzijds om toegang te hebben tot de nieuwste technologie en anderzijds om elkaar te versterken met verschillende inzichten en ervaringen. Door samen verschillende experimenten op te zetten, krijgen we waardevolle inzichten en data. Daarnaast kunnen we met partners als JuriBlox ook nieuwe en toekomstbestendige producten ontwikkelen. JuriBlox is een zeer gewaardeerde en waardevolle partner van DAS. In de toekomst verwachten we nog veel meer mooie nieuwe diensten met JuriBlox op te zetten.

Over JuriBlox

Wij zijn juristen met verstand van techniek. Daardoor weten we als geen ander hoe we software moeten bouwen die meerwaarde biedt voor vrijwel alle juridische processen. Als organisatie zijn we ervan overtuigd dat juridische processen intuïtiever en efficiënter kunnen worden ingericht. Met die overtuiging hebben we hét legal-tech-platform ontwikkeld. Dit platform lost verschillende problemen op, maar zorgt er vooral voor dat zowel juristen als niet-juristen de benodigde juridische processen op orde kunnen houden.

Ook ontwikkelpartner worden van DAS?

Neem contact op met Silvia Onos of Marieke Bouman via innovatie@das.nl.

Heeft deze informatie je geholpen?

We horen graag je feedback. Daarmee help je ons om deze informatie verder te verbeteren.