Medisch incident: Wat kan je doen?

Soms loopt een medische behandeling niet goed en loop je schade op. Bijvoorbeeld als je wordt geopereerd aan het verkeerde been of als je verkeerde medicijnen krijgt. Dit noemen we een medisch incident. Dat kan grote lichamelijke en geestelijke gevolgen voor je hebben. In sommige gevallen kun je de arts of apotheek aansprakelijk stellen en een schadevergoeding krijgen.  

Een medisch incident kun je vaak lastig bewijzen. Denk je dat je te maken hebt met een medisch incident? Dan gaan we graag voor je aan de slag. 

Hoe kunnen wij je helpen?

Direct hulp inschakelen

Heb je letselschade? Schakel dan meteen een letselschadespecialist van DAS in. Deze geeft jou passend letselschade advies en ondersteunt je bij alle stappen. We bellen je op werkdagen binnen 24 uur terug om jouw situatie te bespreken.

Plan een adviesgesprek

Wil je graag eerst iemand spreken over jouw situatie? Bel ons dan op 088 327 9817 of plan een gratis adviesgesprek in op maandag tot en met vrijdag tussen 8:30 en 17:30 uur.

Zo gaan we voor jou aan de slag

1. We bepalen of je een zaak hebt

Eerst bepalen we of je een zaak hebt. Daarvoor doen we medisch onderzoek. Blijkt dat er inderdaad een fout is gemaakt? Dan zetten we de volgende stap.

Wat zijn precies de kosten?

De kosten bestaan uit twee onderdelen.

  • Juridische hulp. Ons juridisch pakket bij medische incidenten kost 750 euro inclusief btw. Hiervoor kunnen we vier uur aan jouw zaak werken. Ons uurtarief is normaal 278,30 euro inclusief btw. Met het pakket van 750 euro ben je dus voor de eerste vier uur voordeliger uit.
  • Medisch onderzoek. Ook betaal je de kosten van het advies van onze medisch adviseur. Die kosten hangen van twee dingen af: hoe groot je medisch dossier is en hoe ingewikkeld je zaak. Medisch onderzoek kost gemiddeld tussen de 500 en 1.000 euro.

Belangrijk! Erkent de verzekeraar van de tegenpartij de aansprakelijkheid? Dan krijg je al deze kosten terug als deel van jouw schadevergoeding.

2. We stellen de tegenpartij aansprakelijk 

We gaan jouw zaak behandelen. We nemen contact op met de tegenpartij en stellen die aansprakelijk. Dat kost vaak wat tijd. Waarschijnlijk doet ook de tegenpartij een onderzoek. Een discussie over de details van het incident komt vaak voor. 

Hebben we na vier uur werk de aansprakelijkheid nog niet rond? Natuurlijk kunnen we je zaak verder behandelen. Dan geldt ons normale uurtarief: 278,30 euro inclusief btw. Maar ook deze kosten krijg je vergoed als de tegenpartij de aansprakelijkheid erkent.  

Je kunt er ook voor kiezen om je zaak te sluiten. Samen bespreken we dan eerst de opties en wat de kans is dat de aansprakelijkheid erkend wordt.

3. We ronden alles netjes af

Erkent de verzekeraar van de tegenpartij de aansprakelijkheid? Dan krijg je een schadevergoeding die past bij de schade die je hebt geleden. Je krijg dan de juridische kosten van 750 euro (of meer) en de kosten voor het medisch onderzoek terug.  

Over de hoogte van de schadevergoeding is vaak discussie. Iedere zaak is namelijk uniek: er spelen altijd specifieke factoren mee. We onderhandelen met de tegenpartij om voor jou een zo gunstig mogelijke vergoeding te krijgen. 

Heeft deze informatie je geholpen?

We horen graag je feedback. Daarmee help je ons om deze informatie verder te verbeteren.