Terug naar het overzicht

Reizen & verkeer

Lees het laatste nieuws, handige tips en trends rondom reizen & verkeer. Lees onder andere over vluchtvertragingen, aanrijdingen en bezwaar tegen verkeersboetes.

Alle artikelen

28 resultaten
24 feb 2023 3 min leestijd

Marije (37) maakt zich hard voor leerlingenvervoer van dochter en gaat strijd aan met gemeente

Marije vraagt voor haar dochter leerlingenvervoer aan bij de gemeente. In plaats daarvan, krijgt ze een OV-vergoeding. Ze is het er niet mee eens en maakt bezwaar. Lukt het haar om alsnog leerlingenvervoer te regelen voor haar dochter?
Lees verder
22 feb 2023 3 min leestijd

Milieuzones en tolwegen: voorkom boetes in het buitenland

Milieuvignetten zijn goed voor een hoge score bekeuringen. Ook zorgen de tolregelingen nog voor veel onduidelijkheid. Waar moet je rekening mee houden als je naar het buitenland rijdt?
Lees verder
24 jan 2023 4 min leestijd

Forse toename dodelijke skiongevallen - 8 tips om ongeval te voorkomen

Er zijn dit skiseizoen al meer dodelijke ongevallen geweest dan in voorgaande jaren. Om de kans op een ongeluk te verkleinen en jezelf goed voor te bereiden op je wintersport zetten we acht belangrijke tips op een rij.
Lees verder
7 dec 2022 4 min leestijd

Dit moet je weten over het gebruik van een elektrische step

Heb jij een elektrische step? Wees je er dan van bewust dat je met de meeste e-steps niet op de openbare weg mag rijden. Doe je dit toch en veroorzaak je een ongeval en schade? Dan ben je in de meeste gevallen zelf volledig aansprakelijk voor de kosten die er gemaakt worden. Wil je weten hoe het precies zit? Lees dan hier de belangrijkste vragen en antwoorden op een rij.
Lees verder
29 jun 2022 4 min leestijd

Chaos op Schiphol: vragen en antwoorden op een rij

Wat moet je doen als je vlucht vertraagd of geannuleerd is of als je je vlucht gemist hebt? Hoe zit het met vermiste bagage? Wie kun je aanspreken? Wij hebben een aantal vragen en antwoorden op een rij gezet.
Lees verder
10 mei 2022 3 min leestijd

Chaos op Schiphol: wie is aansprakelijk?

Een staking bij grondpersoneel van KLM en personeelstekorten op Schiphol. Wie kun je daarvoor aanspreken?
Lees verder

Gratis actuele en relevante juridische informatie

Blijf op de hoogte!

Ontvang per e-mail de maandelijkse nieuwsbrief DAS Update en periodieke e-mailingen met juridische tips, nieuws en oplossingen van DAS.

Nu aanmelden