Terug naar het overzicht

Reizen & verkeer

Lees het laatste nieuws, handige tips en trends rondom reizen & verkeer. Lees onder andere over vluchtvertragingen, aanrijdingen en bezwaar tegen verkeersboetes.

Alle artikelen

6 resultaten
9 dec 2021 3 min leestijd

Martin eist compensatie: vliegreis geannuleerd door corona

De foto-vakantie van Martin is hem geweldig bevallen. Mooi weer, lieve mensen en prachtige landschappen. Op veel plekken heeft Martin mooie beelden kunnen maken en hij kan niet wachten om alles te uploaden op zijn fotowebsite. Maar dan krijgt Martin vlak voor zijn vertrek te horen dat zijn vlucht geannuleerd is door corona. Hoe zit dit met de kosten? Martin neemt contact op met jurist Sanne.
Lees verder
7 dec 2021 3 min leestijd

Snelheidsverhoging woonstraat: Ingmar gaat strijd aan met gemeente

Ingmar komt in opstand tegen de gemeente. Zij willen namelijk van zijn straat, waar je momenteel 30 kilometer per uur mag, een straat voor doorgaand verkeer maken waar auto’s doorheen razen. Ingmar, die zich in zijn rolstoel al kwetsbaar voelt op straat, is hier niet blij mee. Kan hij de strijd, samen met jurist Sanne, met de gemeente winnen?
Lees verder
9 mrt 2021 3 min leestijd

Corona zet streep door voetbalreis naar Barcelona

Kaspers voetbalreis naar Barcelona wordt geannuleerd door de reisorganisatie. Hierdoor kan de langverwachte reis met zijn zoons niet doorgaan. Hij krijgt een voucher aangeboden maar hij vraagt zich af of hij deze moet accepteren of dat hij ook zijn geld mag terugvragen. Jurist Sjaak helpt hem op weg.
Lees verder
14 dec 2020 3 min leestijd

Geannuleerde droomreis strandt in strijd over voucher

De droomreis van Marcel werd geannuleerd vanwege corona. Hij kreeg een voucher aangeboden, maar Marcel wilde zijn geld terug. Daar dacht de reisorganisatie anders over.
Lees verder
25 aug 2020 3 min leestijd

Spaanse voetbalreis afgefloten, geld terug afgedwongen

Krijgt Kasper zijn geld terug in plaats van vouchers nadat voetbalreis werd geannuleerd vanwege coronavirus?
Lees verder
13 mei 2020 3 min leestijd

Studenten krijgen na juridische actie hun annuleringskosten terug

Een groep studenten had een groepsaccommodatie geboekt. Even lekker eruit met de studentenvereniging. Maar daar stak het coronavirus een stokje voor. Toch wilde de verhuurder dat ze annuleringskosten betaalden.
Lees verder

Gratis actuele en relevante juridische informatie

Blijf op de hoogte!

Ontvang per e-mail de maandelijkse nieuwsbrief DAS Update en periodieke e-mailingen met juridische tips, nieuws en oplossingen van DAS.

Nu aanmelden