Terug naar het overzicht

Reizen & verkeer

Lees het laatste nieuws, handige tips en trends rondom reizen & verkeer. Lees onder andere over vluchtvertragingen, aanrijdingen en bezwaar tegen verkeersboetes.

Alle artikelen

6 resultaten
12 mrt 2021 4 min leestijd

Reisbranche moet nog miljoenen vouchers uitkeren voor de zomer

Momenteel staat er nog 600 tot 650 miljoen euro aan reisvouchers open. Het merendeel van de vouchers vervalt nog vóór de zomer. Deze moeten worden terugbetaald of omgezet in een nieuwe reis.
Lees verder
5 feb 2021 3 min leestijd

Voucherplatform Checkkie waarschuwt garantieregeling pakketreizen niet verlengd

Het voucherplatform Checkkie.nl maakt zich zorgen om de niet langer gedekte SGR-vouchers. Wat zijn de gevolgen voor consumenten?
Lees verder
8 jan 2021 2 min leestijd

Coronavouchers kennen geen vervaltermijn

Veel van de in afgelopen maart uitgegeven vouchers voor geannuleerde reizen en vluchten verlopen volgens reisorganisaties na één jaar. Maar dat klopt niet volgens voucherplatform Checkkie.nl.
Lees verder
5 okt 2020 3 min leestijd

Veel onduidelijkheid over vouchers

Checkkie.nl, het voucherplatform van juridisch dienstverleners Aviclaim en DAS, heeft onderzocht wat reizigers weten over hun vouchers en wat reisorganisaties hierover melden.
Lees verder
28 aug 2020 3 min leestijd

Adviezen overheid zetten partijen vaker tegenover elkaar: wie draait op voor quarantainetijd'?

De adviezen van de overheid leiden ertoe dat partijen vaker tegenover elkaar komen te staan, zoals reisorganisaties versus reizigers, werkgevers versus werknemers, signaleert juridisch dienstverlener DAS.
Lees verder
22 aug 2019 3 min leestijd

Vlucht vertraagd of geannuleerd? Praat met DAS!

Is je vlucht vertraagd, dan kun je voortaan spraakgestuurd achterhalen of je recht hebt op vergoeding. Na het commando “Praat met DAS” weet je in een paar stappen waar je aan toe bent.
Lees verder

Gratis actuele en relevante juridische informatie

Blijf op de hoogte!

Ontvang per e-mail de maandelijkse nieuwsbrief DAS Update en periodieke e-mailingen met juridische tips, nieuws en oplossingen van DAS.

Nu aanmelden