nieuwsbericht

De complimenten van de Complimentendames!

3 min leestijd01 mrt 2024

Zet een stapje terug en kijk eens goed naar je collega’s. Verdient die niet af en toe een gemeend compliment? Elke dag is eigenlijk een geschikt moment, maar in het bijzonder op 1 maart, want dan is het Nationale Complimentendag. Hét moment voor de Complimentendames van DAS om te vertellen over wat complimenten met je doen. En met henzelf doen.

Redactieteam

Bekijk meer

Hoi Derya, vandaag is het Nationale Complimentendag. Wat is het mooiste compliment dat jij ooit hebt gekregen?

Ah, complimentendag, wat een heerlijk moment om stil te staan bij de mooie dingen die we voor elkaar betekenen. Ik moest heel even graven in mijn geheugen, maar één compliment dat me onlangs diep raakte, springt eruit. Na een emotionele familiezaak zei een cliënt tegen me: ’Derya, jouw gave om met open oren en hart te luisteren en je onvoorwaardelijke steun, hebben licht gebracht in een van de donkerste hoofdstukken van mijn leven.’

Wauw, zulke woorden raken me tot in mijn ziel en toveren niet alleen een glimlach op mijn gezicht, maar vullen mijn hart ook met een gevoel van voldoening. Het herinnert me eraan waarom ik doe wat ik doe. En eerlijk gezegd, van zo'n waardering gaat mijn juridisch hartje toch echt wel sneller kloppen!


En jij Jeannet? Wat is jouw favoriete compliment?


Ik ben van oorsprong een Drent en daar zijn ze niet zo van de complimenten. Dus als ik uit die hoek dan ineens een compliment krijg, dan komt dat nog meer binnen. Ik had dat onlangs. Ik had een stukje geschreven over mijn vader. Van mijn moeder hoorde ik dat mijn tante het zo’n mooie column vond. Het is dan weer haar manier om indirect te zeggen dat zij het ook mooi vond. Mijn schoonfamilie is Haags. Als je daar weggaat roepen ze: ‘Hou van jou’. Rare mensen, die Hagenaars. Haha.


Ik ga overigens heel goed op complimenten. Derya, waarom zijn complimenten eigenlijk zo belangrijk?


Complimenten zijn als superfood voor ons brein! Ze zetten die delen in vuur en vlam die ons beloond en blij laten voelen, en laten daarbij een golf van dopamine los. Dit boost niet alleen je humeur, maar zet ook aan tot meer van dat fijne gedrag. Alsof dat nog niet genoeg is, zorgen complimenten ook nog eens sterke sociale banden. Ze weven een web van vertrouwen, verbondenheid en het gevoel helemaal geaccepteerd te zijn. Op kantoor? Daar zijn complimenten de geheime saus voor meer plezier, vlekkeloze teamwork, een energieboost en zelfs minder stress. Kortom, complimenten zijn de onzichtbare superhelden van ons dagelijks leven!

Jeannet, heb jij ideeën hoe we meer met complimenten kunnen doen?


Ik zie veel mooie initiatieven bij DAS. Het team Wonen, Contracten & Familie in Zoetermeer heeft een grote Wall of Fame, waar heel veel complimenten hangen. Op ons intranet is een pagina waar je complimenten kunt delen. Op onze afdeling staat een snoeppot gevuld met complimenten. Zo kun je de dag met een compliment starten. Of afsluiten als je daar meer behoefte aan hebt.


Veel collega’s krijgen mooie complimenten van klanten. We moeten dat niet voor lief nemen, maar er goed van genieten. En die complimenten ook delen, maar ook complimenteus zijn richting je collega’s. Zorg dat ze zich gezien voelen. Het geeft écht een boost aan onze onderlinge samenwerking.

Redactieteam

Het redactieteam van DAS.

Meer artikelen van Redactieteam

Ook interessant voor je

Meer verkeersboetes onder andere door nieuwe voertuigen zoals fatbikes
11 mrt 20243 min leestijd

Meer verkeersboetes onder andere door nieuwe voertuigen zoals fatbikes

Bij juridisch dienstverlener DAS steeg het aantal verkeersstrafzaken in 2023 fors ten opzichte van 2022. Wat zijn de oorzaken?

Babboe bakfietsouders krijgen niet zomaar geld terug
29 feb 20243 min leestijd

Babboe bakfietsouders krijgen niet zomaar geld terug

Gedupeerden van de ondeugdelijke Babboe bakfietsen kunnen niet zomaar geld terug eisen. Eerst moeten zij Babboe de gelegenheid geven om binnen een redelijke termijn vervanging te regelen.

Ontslag op staande voet: werknemer bepaalt de route
21 feb 20243 min leestijd

Ontslag op staande voet: werknemer bepaalt de route

Waarom wordt een ontslag op staande voet vaak teruggedraaid en wat zijn de gevolgen?

1 van 3