Redactieteam

Het redactieteam van DAS.

Lees meer over Redactieteam

Over mij

Het redactieteam van DAS.

Wat ik belangrijk vind voor jou

Het redactieteam van DAS.

Artikelen van Redactieteam

21 feb 2023 3 min leestijd

Dit moet je als consument en ondernemer weten over de consumentenrichtlijn

De belangrijkste feiten over de Consumentenrichtlijn op een rijtje
Lees verder
7 feb 2023 4 min leestijd

Dit moet je als ouder weten over gezamenlijk gezag bij erkenning

Gezamenlijk gezag is een vorm van ouderlijk gezag waarbij beide ouders gelijke rechten en plichten hebben ten aanzien van het verzorgen en opvoeden van hun kind(eren). Sinds 1 januari 2023 gelden er andere regels. In deze blog gaan we dieper in op de wijzigingen in de wet en wat dit betekent voor ouders.
Lees verder
1 feb 2023 2 min leestijd

Ik denk dat mijn WOZ-waarde niet klopt, wat nu?

De WOZ-waarde is de waarde van de woning die door de gemeente wordt bepaald. Volgens de Waarderingskamer stijgt de WOZ-waarde in 2023 met 17%. Denk je dat jouw WOZ-waarde niet klopt? Lees dan verder.
Lees verder
26 jan 2023 3 min leestijd

Als ZZP'er een offerte maken? 5 tips!

Ben jij een ZZP’er en ga je een offerte uitbrengen? In deze blog vind je 5 tips die zorgen voor duidelijkheid en structuur, zodat je met een goed gevoel aan een opdracht kan beginnen. Zo voorkom je onnodige discussies en onduidelijkheid achteraf!
Lees verder
24 jan 2023 4 min leestijd

Forse toename dodelijke skiongevallen - 8 tips om ongeval te voorkomen

Er zijn dit skiseizoen al meer dodelijke ongevallen geweest dan in voorgaande jaren. Om de kans op een ongeluk te verkleinen en jezelf goed voor te bereiden op je wintersport zetten we acht belangrijke tips op een rij.
Lees verder
29 jun 2022 4 min leestijd

Chaos op Schiphol: vragen en antwoorden op een rij

Wat moet je doen als je vlucht vertraagd of geannuleerd is of als je je vlucht gemist hebt? Hoe zit het met vermiste bagage? Wie kun je aanspreken? Wij hebben een aantal vragen en antwoorden op een rij gezet.
Lees verder
31 mrt 2021 3 min leestijd

Thuiswerken: waar moet je als werkgever op letten?

De kans dat thuiswerken meer en meer gebruikelijk zal zijn, is groot. Maar wat betekent dat voor werkgevers? Wij leggen uit welke verantwoordelijkheden ondernemers hebben.
Lees verder
20 jan 2021 4 min leestijd

Scheidingen in coronatijd: hoe gaat dat eigenlijk?

Het is opvallend dat het aantal geregistreerde scheidingen nu uitblijft, gezien de huidige pandemie, waarin we door de tweede lockdown langer op elkaar zijn aangewezen. Wat is het nieuwe normaal geworden in scheiden?
Lees verder
17 dec 2020 4 min leestijd

Wat als ik langere tijd ziek ben en onder druk word gezet door mijn werkgever?

Onder druk worden gezet is een vervelende situatie en dat moet je direct bespreken met zowel je werkgever als de bedrijfsarts. Ontdek wat je rechten zijn in deze mini podcast.
Lees verder
10 dec 2020 4 min leestijd

Een goede afspraak is het halve werk: de voordelen van afspraken schriftelijk vastleggen

Als ondernemer kan je van mening verschillen met je klant, maar miscommunicatie wil je zoveel mogelijk voorkomen. Niet alleen is het fijn om aan een klus een goed gevoel over te houden, maar; wie weet voor welke klus jullie elkaar in de toekomst nog nodig hebben. Met heldere afspraken kunnen jullie met een gerust hart de samenwerking aangaan.
Lees verder
14 sep 2020 3 min leestijd

Ingebouwde buren breken vergunning open

De buren van Wilfred en Anne wilden hun woning gaan uitbreiden. Deze uitbouw zou voor twee ramen van de woning komen. Wilfred en Anne maakten bezwaar tegen de bouwplannen van hun buren. Lees hoe dit afloopt.
Lees verder
12 feb 2020 3 min leestijd

Meer smartengeld: de nieuwe trend?

Er wordt niet alleen vaker smartengeld toegewezen door rechters, maar de bedragen aan smartengeld die worden toegewezen stijgen ook licht.
Lees verder