blog

    Kopen op Marktplaats: de do’s en dont’s op een rij

    4 min leestijd05 jan 2019

    Hoogstwaarschijnlijk heb je wel eens iets verkocht of gekocht op Marktplaats. Gemiddeld worden er per dag 350.000 advertenties geplaatst op de website. Het overgrote deel van alle transacties via Marktplaats gaat in goed overleg en vertrouwen en worden afspraken gewoon nagekomen. Maar soms hoor je een verhaal van iemand die is opgelicht. Hoe voorkom je dat jij slachtoffer wordt?

    Woordvoering

    Bekijk meer

    Tips bij het kopen op Marktplaats

    1. Check de verkoper op Marktplaats: hoe lang is hij actief, heeft hij andere advertenties erop staan?
    2. Leg persoonlijk contact en stel een paar vragen, bijvoorbeeld waarom hij het product weg doet en of het bonnetje er nog is;
    3. Check de verkoper ook op Google en social mediakanalen. Of op Meldpunt Internetoplichting. Daar kun je zien of er meldingen over de verkoper bekend zijn;
    4. Maak nooit zomaar geld over en doe geen aanbetalingen;
    5. Betaal altijd via veilige betaalservices, zoals iDEAL betaalverzoek van Marktplaats, gelijk oversteken, Tikkie of PayPal.
    6. Verkopers in het buitenland zijn moeilijker op te sporen. Wees dus voorzichtig als je iets van een buitenlandse verkoper koopt;
    7. Als iets te mooi lijkt om waar te zijn, wees dan alert. Meestal is dat ook zo.

    Woordvoering

    Woordvoering van DAS is een verzamelaccount voor een aantal collega's van DAS die communicatie verzorgen uit naam van DAS.

    Meer artikelen van Woordvoering

    Ook interessant voor je

    Terugkrijgen geld van Booking.com zal niet makkelijk zijn
    07 jul 20252 min leestijd

    Terugkrijgen geld van Booking.com zal niet makkelijk zijn

    Veel gedupeerden beweren dat ze door Booking.com zijn misleid, wat heeft geleid tot financiële schade. Zij willen proberen hun schade vergoed te krijgen. Maar dat is niet makkelijk. Zij moeten aantonen dat de informatie op de website misleidend was en dat dit heeft geleid tot een specifieke vorm van schade.

    Fraudeslachtoffers schamen zich vaak, maar het is cruciaal om direct te melden
    27 feb 20253 min leestijd

    Fraudeslachtoffers schamen zich vaak, maar het is cruciaal om direct te melden

    Steeds meer mensen die via Booking.com een accommodatie hebben geboekt, worden naderhand benaderd door oplichters die zich voordoen als medewerkers van het platform. Deze fraudeurs vragen naar persoonlijke en bankgegevens met als doel geld afhandig te maken. Hoe voorkom je het?

    Tikkie niet betaald: dit kun je doen om het op te lossen
    24 feb 20252 min leestijd

    Tikkie niet betaald: dit kun je doen om het op te lossen

    Niets is zo vervelend als iemand die jouw betaalverzoek negeert. Stel je voor: je hebt net een gezellige avond gehad met vrienden, je betaalt de rekening en stuurt een tikkie. Maar dan… stilte. Wat doe je dan? Hier zijn mijn tips.


    Item 1 - 3 uit 3