blog

    Aannemer failliet: Joris krijgt rekening van 18.000 euro

    2 min leestijd01 dec 2022

    Met grote verbazing leest Joris (35) de brief die op zijn deurmat ligt. Zijn aannemer is failliet gegaan. Eindafrekening: 18.000 euro. Of Joris die even binnen tien dagen wil betalen. En dat terwijl de aannemer de klus niet eens goed heeft afgerond. In tegendeel: hij heeft zelfs schade aangebracht.

    Recht uit de praktijk

    Bekijk meer

    Bouwval

    Belachelijk, vindt Joris. Hij zou eigenlijk nog 26.000 euro moeten krijgen van de aannemer voor herstel van de bouwval die hij heeft achtergelaten. Dat laat Joris de curator ook weten, maar die wijkt niet van zijn standpunt.

    Onderbouwd verweer

    In alle staten belt hij me op om zijn verhaal te vertellen. Direct daarna confronteer ik de curator met een goed onderbouwd verweer. Feitelijk én juridisch. De curator voelt hierdoor eindelijk noodzaak om bij de failliete aannemer navraag te doen.

    De zaak wordt anderhalf jaar lang in onderzoek gehouden, dus ons geduld wordt flink op de proef gesteld.

    Verlossing

    Na lange tijd volgt eindelijk de verlossing. De aannemer geeft toe dat hij de opdracht niet met goed resultaat heeft weten af te ronden. Ons verweer kan hij niet meer weerleggen.

    Dit resulteert in een goede afloop voor Joris: de vordering wordt ingetrokken. Hij hoeft de factuur van 18.000 euro dus niet te betalen.

    Herstelwerkzaamheden

    De herstelwerkzaamheden kosten Joris uiteindelijk toch nog 8.000 euro. Deze zijn door het faillissement helaas niet meer te verhalen bij de aannemer.

    Desondanks is Joris opgelucht en geeft hij aan dat ik hem goed heb geholpen. Zonder hulp zou hij immers nog veel meer geld kwijt zijn. Hoewel zijn onderneming door deze zaak een flinke klap heeft gekregen, heeft hij dankzij de overwinning zijn beste klant weten te behouden.

    Sanne Depmann

    Recht uit de praktijk

    In deze exclusieve serie schrijven juristen van DAS opmerkelijk verhalen uit de praktijk. In deze verhalen lees je hoe juristen aan de slag gaan met verschillende vraagstukken. Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Lees...

    Meer artikelen van Recht uit de praktijk

    Ook interessant voor je

    Terugkrijgen geld van Booking.com zal niet makkelijk zijn
    07 jul 20252 min leestijd

    Terugkrijgen geld van Booking.com zal niet makkelijk zijn

    Veel gedupeerden beweren dat ze door Booking.com zijn misleid, wat heeft geleid tot financiële schade. Zij willen proberen hun schade vergoed te krijgen. Maar dat is niet makkelijk. Zij moeten aantonen dat de informatie op de website misleidend was en dat dit heeft geleid tot een specifieke vorm van schade.

    Fraudeslachtoffers schamen zich vaak, maar het is cruciaal om direct te melden
    27 feb 20253 min leestijd

    Fraudeslachtoffers schamen zich vaak, maar het is cruciaal om direct te melden

    Steeds meer mensen die via Booking.com een accommodatie hebben geboekt, worden naderhand benaderd door oplichters die zich voordoen als medewerkers van het platform. Deze fraudeurs vragen naar persoonlijke en bankgegevens met als doel geld afhandig te maken. Hoe voorkom je het?

    Tikkie niet betaald: dit kun je doen om het op te lossen
    24 feb 20252 min leestijd

    Tikkie niet betaald: dit kun je doen om het op te lossen

    Niets is zo vervelend als iemand die jouw betaalverzoek negeert. Stel je voor: je hebt net een gezellige avond gehad met vrienden, je betaalt de rekening en stuurt een tikkie. Maar dan… stilte. Wat doe je dan? Hier zijn mijn tips.


    Item 1 - 3 uit 3