Recht uit de Praktijk

In deze exclusieve serie schrijven juristen van DAS opmerkelijk verhalen uit de praktijk. In deze verhalen lees je hoe juristen aan de slag gaan met verschillende vraagstukken. Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Lees hier de ervaringen en verschillende cases.

Lees meer over Recht uit de Praktijk

Over mij

Onze meesters in juridische hulp, recht uit de praktijk.

Wat ik belangrijk vind voor jou

Artikelen van Recht uit de Praktijk

9 mei 2022 4 min leestijd

Grap met docent loopt voor Gijs gruwelijk uit de klauwen

Lees verder
2 mei 2022 3 min leestijd

Nora wordt zwaar toegetakeld op haar werk

Nora wordt zwaar mishandeld op haar eigen werkplek. Wie kan zij aanspreken voor het door haar opgelopen letsel?
Lees verder
25 apr 2022 3 min leestijd

Fabian kreeg na nemen van ontslag een ijskoude verrassing

Toen Fabian zijn baan in de ijssalon opzegde, bleek de laatste verrekening van zijn werkgeefster een ijskoude surprise. Zij verrekende namelijk veel meer min-uren dan hij meende te hebben.
Lees verder
11 apr 2022 4 min leestijd

Aanhouder wint: Loek en Reinout procedeerden 6 jaar tegen gemeente

Ondernemen kan een zaak van een lange adem zijn. Hoteleigenaren Loek en Reinout moeten een lang juridisch traject aangaan om de beloofde vergunning van de gemeente alsnog te krijgen. Een procedure die de gemeente vol kan houden en Loek en Reinout gelukkig ook, omdat het allemaal onder hun rechtsbijstandverzekering valt.
Lees verder
4 apr 2022 3 min leestijd

Lekkage na installatie zonnepanelen: Bertram eist vergoeding

Huiseigenaar Bertram dacht er goed aan te doen om zonnepanelen op zijn dak te plaatsen. Maar toen de installatie was voltooid, zat hij met een probleem: het lagere dak van zijn huis was helemaal aan gort.
Lees verder
28 mrt 2022 4 min leestijd

Onterfde Sebas strijdt om zijn legitieme portie

Sebas heeft door bepaalde omstandigheden al jaren geen contact meer met zijn vader. Als hij per toeval ontdekt dat zijn vader is overleden, vraagt hij zich af waarom niemand hem iets heeft laten weten, maar ook hoe het zit met de erfenis.
Lees verder
20 mrt 2022 3 min leestijd

Onhoudbare agressie op de zorgboerderij van Cleo

Cleo runt een kleinschalige woon- en zorginstelling voor mensen met een verstandelijke beperking. De bewoners kunnen op de boerderij in alle rust bezig zijn met de verzorging van de boerderijdieren. Die rust is ver te zoeken als de moeder van een van de bewoners zich op een heftige manier tegen de leiding van de boerderij keert.
Lees verder
14 mrt 2022 4 min leestijd

Niet gevaccineerd: wordt Christel ontslagen?

Christel is in vaste dienst als facilitair medewerker, maar ze is niet gevaccineerd tegen corona. Ze is dat ook niet van plan, want ze heeft een auto-immuunziekte. Toch zet haar werkgever druk op een vaccinatie. Heeft haar ‘vaccinatieweigering’ gevolgen voor haar werk en haar salaris?
Lees verder
27 dec 2021 3 min leestijd

Tweedehands Mercedes van Marcus blijkt kat in de zak

Marcus is klaar met zijn oude Mercedes-Benz station uit 2003. In de tweedehands showroom valt zijn oog op eenzelfde model uit 2012 mét ingebouwde navigatie. Hij koopt de bolide met zes maanden BOVAG-garantie. Maar dan blijkt de nieuwe auto veel slechter te zijn dan de oude. Marcus roept de hulp van jurist Sjaak in, wil je weten hoe dit verloopt? Lees het hier.
Lees verder
21 dec 2021 4 min leestijd

Caissière Yvonne betrapt op grove leugen

Het echtpaar Tang runt een kleine supermarkt. Het zijn hardwerkende ondernemers die zelf bijspringen bij de kassaof vakkenvullen wanneer dat nodig is. Op een gegeven moment meldt caissière Yvonne zich ziek in verband met zware rugklachten. De klachten blijken wel mee te vallen; de lasten voor het ondernemende echtpaar echter niet. Hoe kan jurist Sean de schade voor hetechtpaar beperken?
Lees verder
9 dec 2021 3 min leestijd

Martin eist compensatie: vliegreis geannuleerd door corona

De foto-vakantie van Martin is hem geweldig bevallen. Mooi weer, lieve mensen en prachtige landschappen. Op veel plekken heeft Martin mooie beelden kunnen maken en hij kan niet wachten om alles te uploaden op zijn fotowebsite. Maar dan krijgt Martin vlak voor zijn vertrek te horen dat zijn vlucht geannuleerd is door corona. Hoe zit dit met de kosten? Martin neemt contact op met jurist Sanne.
Lees verder
7 dec 2021 3 min leestijd

Snelheidsverhoging woonstraat: Ingmar gaat strijd aan met gemeente

Ingmar komt in opstand tegen de gemeente. Zij willen namelijk van zijn straat, waar je momenteel 30 kilometer per uur mag, een straat voor doorgaand verkeer maken waar auto’s doorheen razen. Ingmar, die zich in zijn rolstoel al kwetsbaar voelt op straat, is hier niet blij mee. Kan hij de strijd, samen met jurist Sanne, met de gemeente winnen?
Lees verder