Recht uit de Praktijk

In deze exclusieve serie schrijven juristen van DAS opmerkelijk verhalen uit de praktijk. In deze verhalen lees je hoe juristen aan de slag gaan met verschillende vraagstukken. Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Lees hier de ervaringen en verschillende cases.

Lees meer over Recht uit de Praktijk

Over mij

Onze meesters in juridische hulp, recht uit de praktijk.

Wat ik belangrijk vind voor jou

Artikelen van Recht uit de Praktijk

9 sep 2022 4 min leestijd

Karel en Marleen stomverbaasd: geen subsidie na schade door aardbeving

Bewoners van Groningen dienen een subsidieverzoek in bij de gemeente voor het plaatsen van zonnepanelen. Ze voldoen aan alle eisen, menen zij. Toch wordt hun verzoek afgewezen. Maar waarom? Karel en Marleen laten het er niet bij zitten en schakelen onze juridische hulp in.
Lees verder
22 aug 2022 3 min leestijd

1 miljoen na medische misser: Peter raakt levenslang verlamd

Peter rijdt met zijn scooter in een kuiltje van de weg. Dat heeft enorme gevolgen. Hij breekt zijn pols en meerdere operaties volgen, maar uiteindelijk raakt hij op jonge leeftijd volledig arbeidsongeschikt.
Lees verder
9 aug 2022 3 min leestijd

Richard vol vuur in verweer tegen nalatige brandweer

Richard (31) runt al jaren met plezier een bergingsbedrijf. Tot op een dag zijn bedrijfswagen voor 13.000 euro schade heeft door een nalatige brandweer. Wie is aansprakelijk voor de reparatiekosten?
Lees verder
19 jul 2022 3 min leestijd

Thomas koopt kapotte BMW: kat in de zak of eigen schuld?

Thomas is al vanaf zijn jeugd een autofan. Als kind keek hij al vanaf de achterbank van zijn vader naar langs zoevende auto's. Hij speurt graag het internet af in de hoop weer een opknappertje te vinden. Ook nu: hij vindt een parel van een BMW 535i GT voor € 9.250. Alleen na aankoop vertoont de BMW gebreken... Benieuwd hoe jurist Sjaak hem heeft kunnen helpen? Lees het artikel op de website.
Lees verder
13 jun 2022 4 min leestijd

Anika veegt vloer aan met beunhaas

Anika heeft na lang zoeken een eigen appartement. Ze wil de bestaande vloer een white wash-behandeling laten geven. Maar dat gaat niet helemaal zoals verwacht.
Lees verder
7 jun 2022 3 min leestijd

Julia strijdt voor invalideplek voor de deur

Julia heeft reuma en flinke hart- en longproblemen. Daarom maakt ze gebruik van een elektrische rolstoel om zich voort te bewegen. Tot haar verbazing wijst de gemeente de aanvraag voor een invalideparkeerplaats af. Lees hier hoe we Julia hebben geholpen.
Lees verder
23 mei 2022 3 min leestijd

Nekt enorme factuur komkommerteler Derko?

Glastuinbouwer Derko had een langlopend contract met zijn energieleverancier. Na een onduidelijk bericht over kredietwaardigheid schreef de leverancier opeens een bedrag ter hoogte van zes maanden gaslevering af van zijn rekening. Hierdoor komt de continuïteit van zijn bedrijf op de tocht te staan..
Lees verder
17 mei 2022 4 min leestijd

Drijvende drol kost Sophie 1800 euro

Sophie zocht met spoed online naar een rioolontstoppingsdienst. Ze belde het spoednummer en al snel stond er een monteur om te helpen. Harstikke fijn, dacht ze, totdat ze 1800 euro mocht afrekenen.
Lees verder
9 mei 2022 4 min leestijd

Grap met docent loopt voor Gijs gruwelijk uit de klauwen

Lees verder
2 mei 2022 3 min leestijd

Nora wordt zwaar toegetakeld op haar werk

Nora wordt zwaar mishandeld op haar eigen werkplek. Wie kan zij aanspreken voor het door haar opgelopen letsel?
Lees verder
25 apr 2022 3 min leestijd

Fabian kreeg na nemen van ontslag een ijskoude verrassing

Toen Fabian zijn baan in de ijssalon opzegde, bleek de laatste verrekening van zijn werkgeefster een ijskoude surprise. Zij verrekende namelijk veel meer min-uren dan hij meende te hebben.
Lees verder
11 apr 2022 4 min leestijd

Aanhouder wint: Loek en Reinout procedeerden 6 jaar tegen gemeente

Ondernemen kan een zaak van een lange adem zijn. Hoteleigenaren Loek en Reinout moeten een lang juridisch traject aangaan om de beloofde vergunning van de gemeente alsnog te krijgen. Een procedure die de gemeente vol kan houden en Loek en Reinout gelukkig ook, omdat het allemaal onder hun rechtsbijstandverzekering valt.
Lees verder