blog

Stel vecht na scheiding over Labrador tot aan de rechter

3 min leestijd19 dec 2019

Een getrouwd stel heeft een Labrador. De vrouwen wonen gescheiden van elkaar en daarom is de Labrador door de week bij de ene vrouw en in het weekend bij de ander. Helaas houdt het huwelijk geen stand en ze gaan uit elkaar. Na de scheiding houden ze dezelfde opvangregeling aan. Maar dan stelt een van de twee vrouwen dat zij niet meer voor de Labrador kan zorgen.

MD

Mireille Detrixhe

Bekijk meer

Zij stelt dat het voor de hond niet goed is dat ie van de een naar de ander gaat. De Labrador was niet makkelijk in de omgang en onrustig. Zelf heeft ze geen tijd om de hond fulltime te verzorgen. Haar ex-partner neemt de zorg fulltime over.

Afstand van de zorg gedaan

Na enige tijd geeft de vrouw, die niet meer voor de Labrador kon zorgen, aan dat zij de zorg weer wil delen. Dat wil haar ex-partner niet. Het conflict loopt zo hoog op dat de vrouwen voor de rechter belanden. De rechter meent dat de vrouw afstand heeft gedaan van de zorg voor de hond. Haar ex-partner heeft de zorg volledig overgenomen en daarmee is er een nieuwe afspraak tot stand gekomen. Toen zij besloot afstand te doen van de zorg voor de hond heeft ze niet aangegeven dat het tijdelijk zou zijn. Ook heeft ze er geen voorwaarden aan gesteld. De Labrador is een stuk rustiger en het gaat goed. De situatie blijft zoals die nu is.

Alimentatie voor de hond

Bij het online scheidingsplatform UitElkaar.nl , waarmee DAS samenwerkt, zien ze vaak dat er mooie “omgangsregelingen” worden afgesproken met huisdieren, en zeker met honden. Het meest voorkomend is de ene week bij de een en de andere week bij de ander en bij vakantie bij diegene die niet op vakantie is. Zij zien ook wel dat de honden met de kinderen mee “overgaan”. Ook worden dan vaak afspraken gemaakt over de verdeling van kosten en soms wordt er zelfs alimentatie betaald voor de hond.

Ik heb zelf een Labrador gehad en ook na mijn scheiding moesten mijn ex-partner en ik daar een beslissing over nemen. Dat ging gelukkig in goed overleg. Ik ben blij dat er in dit geval ook naar het welzijn van de hond is gekeken.

MD

Mireille Detrixhe

DAS maakt juridische hulp toegankelijk voor iedereen. Een belangrijke missie die ik als woordvoerder en communicatie adviseur graag kenbaar maak. Ik help mensen graag en hoop ze te inspireren door samen te werken en te commun...

Meer artikelen van Mireille Detrixhe

Ook interessant voor je


 Relatiebreuk & scheiding:  10 belangrijke feiten uit het personen- en familierecht die jij moet weten
10 feb 20234 min leestijd

Relatiebreuk & scheiding: 10 belangrijke feiten uit het personen- en familierecht die jij moet weten

Gaan jij en je partner uit elkaar? Dat kan erg verdrietig zijn. Zeker als er ook kinderen bij betrokken zijn. Scheiden, mediation, co-ouderschap, kinderalimentatie, betalingsverplichtingen... Er komt veel bij kijken. Omdat dit al zo’n stressvolle periode is, hebben wij 10 belangrijke feiten voor je op papier gezet.


 Scheidingen in coronatijd: hoe gaat dat eigenlijk?
20 feb 20214 min leestijd

Scheidingen in coronatijd: hoe gaat dat eigenlijk?

Het is opvallend dat het aantal geregistreerde scheidingen nu uitblijft, gezien de huidige pandemie, waarin we door de tweede lockdown langer op elkaar zijn aangewezen.


 Wat als je gaat scheiden, wat moet er dan allemaal geregeld worden?
07 feb 20213 min leestijd

Wat als je gaat scheiden, wat moet er dan allemaal geregeld worden?

Een scheiding is altijd ingrijpend en emotioneel. Er moet veel geregeld worden. Duidelijke afspraken maken het niet minder emotioneel, maar wel makkelijker. Hoe verdelen jullie bezittingen en schulden, wie gaat voor de kinderen zorgen en hoe regel je het financieel?

1 van 3