Terug naar het overzicht

Familie & relatie

Lees het laatste nieuws, handige tips en trends rondom familie & relatie. Lees onder andere over kinderen & alimentatie, scheiden en erfenissen.

Alle artikelen

19 resultaten
31 mei 2021 4 min leestijd

Vader van Marius werd beroofd door 30 jaar jongere vriendin

Marius maakt zich zorgen om zijn vader Gerard. Na het overlijden van de moeder van Marius bekommert hij zich veel over zijn vader. Maar Marius is niet de enige. Ook de 30 jaar jongere vriendin van Gerard, Natasja, brengt veel tijd met Gerard door. Marius vertrouwt Natasja niet langer wanneer hij allerlei bankafschriften vindt van kledingboutiques. Hij schakelt de hulp van jurist Irene in. Lees hier hoe Irene en Marius samen het traject aangaan om Gerard te helpen.
Lees verder
23 mrt 2021 3 min leestijd

Nalatenschap: Is de legitieme portie nog wel legitiem?

Kinderen hebben een bijzonder positie in het erfrecht. Een kind kan onterfd worden, maar nooit helemaal. Collega Irene vertelt aan de hand van een voorbeeld hoe dat werkt en stelt de vraag of het nog van deze tijd is.
Lees verder
25 jan 2021 3 min leestijd

Checklist nalatenschap afhandelen

Drie belangrijke tips voor het afwikkelen van een nalatenschap op een rij.
Lees verder
20 jan 2021 4 min leestijd

Scheidingen in coronatijd: hoe gaat dat eigenlijk?

Het is opvallend dat het aantal geregistreerde scheidingen nu uitblijft, gezien de huidige pandemie, waarin we door de tweede lockdown langer op elkaar zijn aangewezen. Wat is het nieuwe normaal geworden in scheiden?
Lees verder
7 jan 2021 3 min leestijd

Wat als je gaat scheiden, wat moet er dan allemaal geregeld worden?

Een scheiding is altijd ingrijpend en emotioneel. Hoe verdelen jullie bezittingen en schulden, wie gaat voor de kinderen zorgen en hoe regel je het financieel? Duidelijke afspraken maken het niet minder emotioneel, maar wel makkelijker.
Lees verder
21 dec 2020

3 tips om de vrede met Kerst te bewaren

Een paar tips om conflicten tijdens de feestdagen te voorkomen
Lees verder

Gratis actuele en relevante juridische informatie

Blijf op de hoogte!

Ontvang per e-mail de nieuwsbrief DAS.Update en periodieke e-mailingen met juridische tips, nieuws en oplossingen van DAS.

Nu aanmelden