Spaanse voetbalreis afgefloten, geld terug afgedwongen

Kasper* kocht voetbalkaartjes voor een Spaanse voetbalwedstrijd en boekte daarom een vliegreis en hotelovernachting voor zijn gezin. Het coronavirus gooide echter roet in het eten. De reis werd geannuleerd. Kasper vroeg zijn geld terug bij de reisorganisatie, maar die kwam met verschillende vouchers over de brug.

 

Kasper wilde de vouchers niet accepteren, maar zijn geld terug. De reisorganisatie wilde de reissom niet terugbetalen. Kasper zat opgescheept met vouchers voor de vliegreis en vouchers voor het verblijf, terwijl hij bij één reisorganisatie had geboekt. Hij ging niet akkoord met het aanbod en schakelde mij in voor hulp.

Recht op terugbetaling

Kasper had recht op terugbetaling van zijn reissom. De reisorganisatie kan hem niet dwingen de vouchers te accepteren. Daarom wendde ik mij tot de reisorganisatie en drong aan op betaling. Ik gaf aan dat ik bij het uitblijven van betaling rechtsmaatregelen zou treffen en die kosten ook bij de reisorganisatie zou vorderen. Dat zou dus kostenverhogend werken.

Het resultaat

Na mijn interventie koos de reisorganisatie eieren voor haar geld en betaalde de tickets én de kosten van het hotel alsnog terug. Toch al gauw een bedrag van bijna 3.500 euro. Kasper was blij, en voor mij altijd fijn om te kunnen helpen.

* De naam is gefingeerd.

Disclaimer

Dit blog schetst de algemene regels en uitgangspunten. Uiteraard kan er in specifieke situaties sprake zijn van uitzonderingen. Heeft u vragen over dit onderwerp of uw specifieke situatie, dan kunt u altijd contact opnemen met een van onze specialisten.

Sjaak Drinkenburg Jurist
Ik ben een allround jurist en help zowel ondernemers als particulieren met hun juridische vragen en problemen rondom koopovereenkomsten, garantie, duurovereenkomsten, wonen en verbouwen. Ik ben een liefhebber van auto's, in het bijzonder Mini's, en deel mijn juridische kennis in het weekblad AutoWeek. Daarin beantwoord ik juridische vragen van lezers. In mijn praktijk heb ik al vele zaken gedaan waarbij ik de ene keer de koper bijstond, de andere keer het autobedrijf. Ik laat me niet van de wijs brengen en weet de meeste geschillen met een gezond stukje boerenverstand tot een goed einde te brengen. Tot slot blog ik regelmatig voor DAS en geef ik gastlezingen aan studenten op de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen.
Meer artikelen van Sjaak

Gratis actuele en relevante juridische informatie

Blijf op de hoogte!

Ontvang per e-mail de maandelijkse nieuwsbrief DAS Update en periodieke e-mailingen met juridische tips, nieuws en oplossingen van DAS.

Nu aanmelden