case

Spaanse voetbalreis afgefloten, geld terug afgedwongen

3 min leestijd25 sep 2020

Kasper* kocht voetbalkaartjes voor een Spaanse voetbalwedstrijd en boekte daarom een vliegreis en hotelovernachting voor zijn gezin. Het coronavirus gooide echter roet in het eten. De reis werd geannuleerd. Kasper vroeg zijn geld terug bij de reisorganisatie, maar die kwam met verschillende vouchers over de brug.

Sjaak Drinkenburg

jurist

Bekijk meer

Kasper wilde de vouchers niet accepteren, maar zijn geld terug. De reisorganisatie wilde de reissom niet terugbetalen. Kasper zat opgescheept met vouchers voor de vliegreis en vouchers voor het verblijf, terwijl hij bij één reisorganisatie had geboekt. Hij ging niet akkoord met het aanbod en schakelde mij in voor hulp.

Recht op terugbetaling

Kasper had recht op terugbetaling van zijn reissom. De reisorganisatie kan hem niet dwingen de vouchers te accepteren. Daarom wendde ik mij tot de reisorganisatie en drong aan op betaling. Ik gaf aan dat ik bij het uitblijven van betaling rechtsmaatregelen zou treffen en die kosten ook bij de reisorganisatie zou vorderen. Dat zou dus kostenverhogend werken.

Het resultaat

Na mijn interventie koos de reisorganisatie eieren voor haar geld en betaalde de tickets én de kosten van het hotel alsnog terug. Toch al gauw een bedrag van bijna 3.500 euro. Kasper was blij, en voor mij altijd fijn om te kunnen helpen.

* De naam is gefingeerd.

Disclaimer

Dit blog schetst de algemene regels en uitgangspunten. Uiteraard kan er in specifieke situaties sprake zijn van uitzonderingen. Heeft u vragen over dit onderwerp of uw specifieke situatie, dan kunt u altijd contact opnemen met een van onze specialisten.

jurist

Sjaak Drinkenburg

Ik ben een allround jurist en help zowel ondernemers als particulieren met hun juridische vragen en problemen rondom koopovereenkomsten, garantie, duurovereenkomsten, wonen en verbouwen. Ik ben een liefhebber van auto's, in h...

Meer artikelen van Sjaak Drinkenburg

Ook interessant voor je


 Aanrijding in het buitenland: zo moet je handelen
10 jul 20243 min leestijd

Aanrijding in het buitenland: zo moet je handelen

Aanrijding op vakantie in het buitenland? Volg deze stappen!


 Van fatbike en elektrische step tot pedelec: wat mag wel en niet?
10 jul 20245 min leestijd

Van fatbike en elektrische step tot pedelec: wat mag wel en niet?

Als je deelneemt aan het verkeer ontkom je er niet aan: moderne elektrische voertuigen. Maar mogen ze op de openbare weg rijden? Ben je verzekerd als je een ongeval veroorzaakt? Kan je een boete krijgen als je ermee op de weg rijdt? En hoe zit het in het buitenland? In dit blog leggen we het uit.


 Vakantiehuisje of hotel niet zoals verwacht? Dit moet je doen
03 jul 20243 min leestijd

Vakantiehuisje of hotel niet zoals verwacht? Dit moet je doen

Wat kun je doen als je accommodatie niet voldoet? Wij geven drie tips.

1 van 3