blog

Crush op collega: moet je baas het weten?

3 min leestijd14 mrt 2023

Regelmatig kom ik het tegen: medewerkers die onder vuur liggen omdat ze een affectieve relatie hebben op het werk. Maar is liefde op de werkvloer een privézaak of niet? Of moet je je baas informeren als je een crush hebt op je collega?

Miranda Oostenrijk

jurist

Bekijk meer

Je wilt natuurlijk niet dat je baas zich met jouw liefdesleven bemoeit. Maar betekent dat ook dat hij dat niet mag? In dit blog zet ik een aantal vragen en antwoorden op een rij.

Ben je verplicht om je baas te vertellen dat je een relatie hebt met een collega?

Dat hangt af van de regels binnen jouw organisatie. Wettelijk is er niets bepaald over relaties op het werk. Jouw werkgever mag je dus ook niet verbieden om een relatie te hebben met een collega. Wel mag hij verplicht stellen dat je dit aan hem meldt. Ook mag hij regels opnemen die belangenverstrengeling of andere ongewenste situaties voorkomen. Dit soort regels kan hij dan opnemen in een gedragscode of personeelshandboek. Hij moet er dan voor zorgen dat deze bij iedereen binnen de organisatie bekend zijn. Ik raad je overigens wel aan om te vertellen dat je een relatie hebt, op die manier voorkom je stiekem gedoe en behoud je een goede relatie met je baas.

Betekent dit dat je ook niet ontslagen kunt worden?

Nee, want stel dat je de regels overtreedt dan kun je in bepaalde situaties wel degelijk ontslagen worden. Ik zeg bewust kunnen, want er spelen meerdere factoren mee. In hoeverre zijn de regels overtreden? Waren de regels redelijk? En is er niet een andere oplossing in plaats van ontslag, bijvoorbeeld door het overplaatsen van een van de tortelduiven? Ik ken echter wel gevallen waar iemand ontslagen werd. Bijvoorbeeld omdat er sprake was van belangenverstrengeling of omdat een van de geliefden bij de concurrent ging werken.

Hoe zit het als je een relatie krijgt met je leidinggevende?

Dan is er wel sprake van een andere situatie. Jouw manager heeft een leidinggevende- en voorbeeldfunctie. Hij/zij moet extra zorgvuldig zijn en voorkomen dat de relatie een probleem wordt op de werkvloer. Verzwijg of ontken je als leidinggevende bewust, langdurig dat er sprake is van een relatie? Dan kan dit zeer negatieve gevolgen hebben voor jouw baan. Dat blijkt uit de rechtspraak.

Dus heb je nog goede tips?

Ja, zorg dat je goed weet hoe binnen jouw organisatie wordt omgegaan met relaties op de werkvloer en wees er open over als je een relatie hebt/krijgt met een collega. Dat voorkomt onnodig gedoe met collega’s en je baas. En stel dat je blij verrast wordt door die ene collega waar je stiekem al heel lang een crush op hebt? Geniet er dan van.

Happy Valentine!

jurist

Miranda Oostenrijk

Miranda werkt sinds 2008 bij DAS. Zij is juridisch specialist Arbeid en Inkomen.

Meer artikelen van Miranda Oostenrijk

Ook interessant voor je

Pestgedrag op de werkvloer kan de baas geld kosten
05 feb 20243 min leestijd

Pestgedrag op de werkvloer kan de baas geld kosten

Werkgevers moeten maatregelen nemen als pesterijen bekend zijn. Valt een werkgever een verwijt te maken en je kunt aantonen dat je schade hebt geleden daardoor? Dan kan het zijn dat de werkgever een schadevergoeding moet betalen.

Sneeuw op komst: kun je thuiswerken afdwingen?
11 jan 20243 min leestijd

Sneeuw op komst: kun je thuiswerken afdwingen?

Kun je met slecht weer eisen dat je thuiswerkt? Wij geven antwoord op die vraag.

Parttimer die vrije feestdagen misloopt heeft recht op compensatie
13 dec 20233 min leestijd

Parttimer die vrije feestdagen misloopt heeft recht op compensatie

Werkgevers moeten rekening houden en waarborgen dat iedere werknemer, voltijders en deeltijders, een naar verhouding van de arbeidsduur een gelijk aantal uren vrij heeft. Een manier om te waarborgen dat werknemers een gelijk aantal uren vrij heeft, is het jaarurensysteem. Lees hier hoe dat werkt.

1 van 3