Een schutting, boom of struik wil plaatsen zonder burenruzie?

Door te weten wat de regels zijn over het plaatsen van een schutting of een heg voorkom je vaak een hoop gedoe. Een belangrijke regel is dat als de heg of schutting precies op de erfgrens staat, je hier samen met je buren voor verantwoordelijk bent. Het is namelijk jullie gezamenlijke eigendom. Wil je een schutting of heg op de erfgrens plaatsen? Dan ben je samen met je buren verplicht om de helft van de aanschaf, de bouw en het onderhoud te betalen. Het is belangrijk dat je dit met je buren bespreekt en hier samen afspraken over maakt. Wil je weten wat je kunt doen als je er samen niet uitkomt? Beluister dan de podcast en lees er meer over op das.nl/wonen.
Christa Verploeg Mediator
Als jurist help ik ondernemers en particulieren met het oplossen van hun problemen bij bijvoorbeeld het (ver)huren van bedrijfsruimte of woningen. Ook help ik hen bij geschillen op het gebied van de (ver)koop van onroerende zaken, het appartementsrecht en burenrecht.
Meer artikelen van Christa

Gratis actuele en relevante juridische informatie

Blijf op de hoogte!

Ontvang per e-mail de maandelijkse nieuwsbrief DAS Update en periodieke e-mailingen met juridische tips, nieuws en oplossingen van DAS.

Nu aanmelden