Mediation arbeidsconflict

Een arbeidsconflict is vervelend. Zeker als een werknemer zich daardoor ziek meldt. Hebben collega's onderling ruzie? Is het vertrouwen tussen de leidinggevende en een medewerker verstoord? Adviseert de bedrijfsarts mediation? Dan biedt arbeidsmediation uitkomst.

Hulp bij je arbeidsconflict met arbeidsmediation

Heb je hulp nodig bij een arbeidsconflict? Gelukkig hoef je dan niet direct naar de rechter. Bij arbeidsmediation gaan beide partijen met een mediator het gesprek aan, maar zonder tussenkomst van een rechter. De mediator begeleidt het gesprek en zorgt dat beide partijen aan het woord komen en invloed hebben op de uitkomst. In goed overleg beslis je samen of je de opgebouwde werkrelatie wilt voortzetten of liever wilt beëindigen. De focus ligt op een vlotte en mensgerichte oplossing door goede communicatie.

Wat doet een mediator bij een arbeidsconflict?

In het algemeen begeleidt een mediator beide partijen in een gezamenlijk gesprek. Voordat die gesprekken plaatsvinden, spreekt de mediator beide partijen eerst afzonderlijk. De uitkomst van de mediationgesprekken leggen de partijen vast in een overeenkomst.

Hoe werkt arbeidsmediation bij DAS?

 1. Oriëntatie
  Ben je geïnteresseerd in arbeidsmediation als oplossing voor jouw arbeidsconflict? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij geven je graag meer uitleg over hoe arbeidsmediation werkt. Vraag een gratis gesprek aan of bel ons op telefoonnummer

  088 3279 883.
  Neem contact met ons op, verzekerd of niet
 2. Start arbeidsmediation: intakegesprekken door mediator
  Als beide partijen het eens zijn om arbeidsmediation in te zetten, neemt een van onze mediators persoonlijk contact op met beide partijen. Dat zijn afzonderlijke intakegesprekken, telefonisch of via een videogesprek. Bij deze eerste gesprekken stellen we vast wat het doel van de arbeidsmediation is en wat beide partijen willen bereiken.
 3. Mediationbijeenkomst(en)
  Het volgende gesprek vindt plaats met beide partijen, onder begeleiding van de mediator. Na een eerste gesprek bespreken we of er nog vervolggesprekken nodig zijn om tot een oplossing te komen, en zo ja, hoeveel. Zo krijg je ook een duidelijke inschatting van de kosten, als je niet verzekerd bent. Als je wel verzekerd bent, valt arbeidsmediation binnen je verzekering.
 4. Einde van de mediation Onder begeleiding van de mediator komen beide partijen overeen of de arbeidsmediation geslaagd is. De uitkomst leggen jullie vast in een vaststellingovereenkomst. Bekijk de flyer over arbeidsmediation

Arbeidsconflict oplossen bij DAS

Als je een arbeidsconflict wilt oplossen en daar arbeidsmediation voor wilt inschakelen, dan heb je bij DAS verschillende mogelijkheden:

 • Ben je verzekerd?
  Mediation zit in de rechtsbijstandverzekering van DAS. Is de wederpartij niet verzekerd? Dan wordt de helft van de mediationkosten bij de wederpartij in rekening gebracht.
  Er zijn geen vaste regels over de verdeling van de mediationkosten, maar bij arbeidsconflicten is het gebruikelijk dat de werkgever de volledige mediationkosten voor zijn rekening neemt
 • Ben je niet verzekerd?
  Als je niet verzekerd bent, dan berekenen we de kosten aan de hand van het uurtarief van € 160,- exclusief btw. Gemiddeld wordt per arbeidsmediation ongeveer 10 uur in rekening gebracht.

Wil je hier meer informatie over ontvangen? Vul dan het formulier in of bel ons op 088 3279 852 voor advies.

Voordelen van arbeidsmediation door DAS

 • ervaren MfN-registermediators die ook jurist zijn.
 • landelijke dekking en een snelle start voor jouw mediation.
 • vlotte doorlooptijd.
 • volledig pakket aan juridische kennis en oplossingen in huis.

Exit-mediation tijdens ziekte

Het uitgangspunt van ‘exit-mediation’ is een beëindigingsovereenkomst met wederzijds goedvinden. Het doel daarvan is om de werknemer te ontslaan onder voorwaarden die voor zowel de werknemer als de werkgever gunstig zijn. Zo kun je ontslagprocedures via het UWV of de kantonrechter voorkomen. Ook tijdens ziekte is ontslag met wederzijds goedvinden mogelijk. Ga daar als werkgever en werknemer wel zorgvuldig mee om.

Vragen over arbeidsmediation bij een arbeidsconflict?

Heb je een arbeidsconflict en weet je niet goed hoe je verder moet? Of wil je meer weten over arbeidsmediation? Neem gerust contact met ons op voor advies over wat je het beste kunt doen bij je arbeidsconflict. Ben je verzekerd? Stel dan hier je juridische vraag. Ben je niet verzekerd? Ook dan helpen we je graag. Bel ons dan op 088 3279 852.

Zo helpen we je

Intakegesprek

 • Uitleg over mediation door een van onze adviseurs
 • Na je aanmelding bellen we je binnen 48 uur terug
 • Of bel zelf: 088 3279 852
Gratis

Verzekerd?

 • Mediation zit bij ons in je rechtsbijstandverzekering.
 • Is de andere partij niet verzekerd? De helft van de mediationkosten brengen we dan in rekening bij de andere partij.
Meeverzekerd

Niet verzekerd?

 • Ons uurtarief is € 160,- exclusief btw.
 • Gemiddeld hebben we ongeveer 10 uur gesprekstijd nodig.
160,- per uur
1 van 3
Heeft deze informatie je geholpen?

We horen graag je feedback. Daarmee help je ons om deze informatie verder te verbeteren.