Loonregres: draai jij op voor de kosten van je werknemer?
Is je werknemer door iemand anders arbeidsongeschikt geraakt en draai jij op voor de kosten? Laat DAS het doorbetaalde loon en andere kosten verhalen op de veroorzaker. Dit heet loonregres en dat kan je als werkgever al snel duizenden euro's opleveren.
Hoe kunnen wij je helpen?
Wat is loonregres?
Stel, je werknemer krijgt een auto-ongeluk dat veroorzaakt is door iemand anders. Je werknemer kan daardoor (tijdelijk) niet werken. Niet alleen je werknemer lijdt dan schade. Ook jij als werkgever hebt te maken met schade. Je bent namelijk wettelijk verplicht om het loon van je zieke werknemer door te betalen. Dat kan een dure verplichting zijn.
DAS helpt je om het nettoloon en andere kosten te verhalen op de aansprakelijke partij. Dit heet loonregres. Zo draai jij niet op voor loonschade die anderen moeten vergoeden. Dit kan zelfs tot vijf jaar terug. Doe je niets? Dan laat je mogelijk duizenden euro’s liggen.
— Een werkgever uit Haarlem:
“Onze loonregreszaken van medewerkers die ziek thuis zitten door toedoen van een ander, geef ik met een gerust hart aan de specialisten van Letselschadehulp van DAS. Zelfs de meest complexe zaken handelen ze met resultaat af. Voor regres moet je doorgewinterde professionals hebben. Hun hulp betaalt zich dubbel en dwars uit.”
Welke kosten kan ik als werkgever verhalen met loonregres?
- Nettoloon
- Vakantiegeld
- Vaste bonussen
- Rechtsbijstandkosten
- Administratiekosten
- Re-integratiekosten
- Aanpassingskosten
- Opleidingskosten
Wat kost hulp bij loonregres?
Als werkgever betaal je een vast tarief voor het verhalen van de financiële schade op de veroorzaker over de eerste twee jaar arbeidsongeschiktheid. Dit vaste tarief is € 549,- exclusief btw. Soms is je werknemer na twee jaar arbeidsongeschiktheid nog niet hersteld en moet je alsnog loon doorbetalen. Bijvoorbeeld door een loonsanctie, of je bent eigenrisicodrager Ziektewet. Wil je ook deze kosten verhalen? Dan kost dit nogmaals € 549,- exclusief btw. Zo weet je altijd waar je aan toe bent.
— Tim Gmelig Meijling, manager Letselschadehulp van DAS:
”Letselschadezaken liggen gevoelig. Bij letsel kunnen emoties hoog oplopen. Wij gaan daar respectvol mee om. Juist door een afgewogen mix van inlevingsvermogen en zakelijk handelen brengen we partijen bijeen. Zo zorgen we ervoor dat ze elkaar aan het eind van de rit de hand kunnen schudden.”
Ook met een verzuimverzekering helpen we je
Heb je een verzuimverzekering afgesloten? Ook dan kan Letselschadehulp van DAS je helpen door het volgende voor je te verhalen:
- het eigen risico in dagen of in euro’s van de verzuimverzekering;
- de loonschade als je hebt gekozen om de loondoorbetaling voor het minimum (70%) te verzekeren en toch 100% van de loondoorbetaling moet uitkeren.
Voordelen van DAS
- Je draait niet op voor loonschade die anderen moeten vergoeden
- Wij nemen je het werk uit handen
- Je boekt meer resultaat met echte experts
- Je werkt samen met de grootste letselschadespecialist van Nederland
Heeft deze informatie je geholpen?
We horen graag je feedback. Daarmee help je ons om deze informatie verder te verbeteren.