Droomauto wordt driedubbele nachtmerrie

Het is voor een autoliefhebber het recept voor slapeloze nachten: een nieuwe auto die niet blijkt te deugen. Dat recept kan drie ingrediënten tellen die alle drie even vervelend zijn. Eén ingrediënt is dus vaak al ellendig genoeg. Drie tegelijk maken van je defecte droomauto een naargeestige nachtmerrie. Vraag het Stefan*, die bij mij aanklopt na zijn miskoop.

Drie ingrediënten? Ik zet ze voor je op een rijtje.

  • Je ‘nieuwe’ auto blijkt een schadeauto.
  • Je ‘nieuwe’ auto blijkt voorzien van niet-originele tuning-software, en dat leidt tot forse motorschade.
  • De motorstoring komt telkens terug, maar de verkoper lost het niet op. Hij reset de motor keer op keer en stelt na het verstrijken van de garantietermijn ‘coulancehalve’ voor om de herstelkosten te delen.

Niet-rijdbaar, beschadigd en onverkoopbaar

Mijn klant Stefan kampt met deze drie tekortkomingen tegelijk. Jarenlang heeft hij voor zijn tweedehands Mercedes-Benz met ‘AMG-Styling’ gespaard. En dan dit. De verkoper geeft niet thuis en laat Stefan barsten met zijn zuur bestede geld. Stefan heeft een niet-rijdbare, beschadigde en onverkoopbare auto gekocht. We moeten de gang naar de rechter maken.

Een duur geintje, maar niet voor Stefan

De rechter is het met mij eens. De verkoper gaf niet de juiste informatie. Anders had Stefan de auto niet gekocht. Na maandenlang procederen is de koopovereenkomst vernietigd op grond van dwaling. De verkoper moet de Mercedes terugnemen, de volledige koopsom terugbetalen en daarnaast de onderzoekskosten, buitengerechtelijke incassokosten en proceskosten vergoeden. Een duur geintje, voor hem. Niet meer voor Stefan, gelukkig. Wat er met de Mercedes ‘AMG’ gaat gebeuren? Wie zal het zeggen…

* De naam is gefingeerd.

Sjaak Drinkenburg Jurist
Ik ben een allround jurist en help zowel ondernemers als particulieren met hun juridische vragen en problemen rondom koopovereenkomsten, garantie, duurovereenkomsten, wonen en verbouwen. Ik ben een liefhebber van auto's, in het bijzonder Mini's, en deel mijn juridische kennis in het weekblad AutoWeek. Daarin beantwoord ik juridische vragen van lezers. In mijn praktijk heb ik al vele zaken gedaan waarbij ik de ene keer de koper bijstond, de andere keer het autobedrijf. Ik laat me niet van de wijs brengen en weet de meeste geschillen met een gezond stukje boerenverstand tot een goed einde te brengen. Tot slot blog ik regelmatig voor DAS en geef ik gastlezingen aan studenten op de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen.
Meer artikelen van Sjaak

Gratis actuele en relevante juridische informatie

Blijf op de hoogte!

Ontvang per e-mail de maandelijkse nieuwsbrief DAS Update en periodieke e-mailingen met juridische tips, nieuws en oplossingen van DAS.

Nu aanmelden