Racefanaat moet strijden voor zijn geld

*Jan-Willem verheugde zich op de eerste Grand Prix in Nederland sinds lange tijd. Gelukkig wist hij de felbegeerde kaartjes te bemachtigen. Jan-Willem was dolblij. Maar toen kwam corona en werd de Grand Prix geannuleerd. Hij vroeg zijn geld terug, maar daar stemde de organisator niet mee in.

De organisator gaf aan dat de kaartjes geldig blijven tot de volgende Grand Prix op het Nederlandse circuit. Maar een nieuwe datum was nog helemaal niet bekend. Jan-Willem moest geduld hebben, zeiden ze. Daar wilde Jan-Willem niet op wachten, omdat het misschien nog wel jaren kan duren.

Kaarten zelf verkopen

Wat meespeelde in het besluit van Jan-Willem was het feit dat hij al eerder op onbegrip stuitte van de organisatie. Hij had namelijk per abuis kaarten voor de training gekocht in plaats van voor de race, maar ze waren niet bereid om de kaarten om te zetten. Jan-Willem moest ze zelf maar verkopen en nieuwe aanschaffen voor de race.

Kaarten houden of geld terug

Jan-Willem schakelde DAS in, waarvan de oorsprong overigens ligt op het circuit van Le Mans, en schetste de situatie voor de organisator: er is nog niets zeker over een volgende Grand Prix op Nederlandse bodem en dus kan die zijn verplichtingen op dit moment niet nakomen. Daarom bood ik de organisator de keuze: of de kaartjes omzetten naar de gewenste kaartjes of Jan-Willem zijn geld teruggeven.

Snelle en effectieve aanpak

Op beide voorstellen ging de organisator niet in. Reden voor mij om teruggave van het bedrag te vorderen in een procedure bij de rechter. Zover hoefde het gelukkig niet te komen. De organisatie besloot alsnog op de rem te trappen en het geld aan Jan-Willem terug te betalen. Jan-Willem finishte als gelukkige winnaar en was op zijn beurt erg blij en bedankte mij voor mijn snelle en effectieve aanpak.

*De naam is gefingeerd

Sjaak Drinkenburg Jurist
Ik ben een allround jurist en help zowel ondernemers als particulieren met hun juridische vragen en problemen rondom koopovereenkomsten, garantie, duurovereenkomsten, wonen en verbouwen. Ik ben een liefhebber van auto's, in het bijzonder Mini's, en deel mijn juridische kennis in het weekblad AutoWeek. Daarin beantwoord ik juridische vragen van lezers. In mijn praktijk heb ik al vele zaken gedaan waarbij ik de ene keer de koper bijstond, de andere keer het autobedrijf. Ik laat me niet van de wijs brengen en weet de meeste geschillen met een gezond stukje boerenverstand tot een goed einde te brengen. Tot slot blog ik regelmatig voor DAS en geef ik gastlezingen aan studenten op de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen.
Meer artikelen van Sjaak

Gratis actuele en relevante juridische informatie

Blijf op de hoogte!

Ontvang per e-mail de maandelijkse nieuwsbrief DAS Update en periodieke e-mailingen met juridische tips, nieuws en oplossingen van DAS.

Nu aanmelden